28.8.2013 17:14

Θεοσκότεινο το μέλλον του

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΞΕΝΩΝΑ ΛΙΜΝΙΩΝ, ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ

Έρημο θα μείνει και θα πάει χαμένο το κτίριο του δημοτικού ξενώνα στα Λημνιά.

Η προσπάθεια αξιοποίησης του που είχε εξαγγελθεί το 2011 έχει μένει στα χαρτιά, το χαρακτηριστικό κτίσμα του της υποτιθέμενης νεωτεριστικής αρχιτεκτονικής των αρχών της  10ετίας του 1970 καταρρέει και άλλη μια δημοτική περιουσία πάει χαμένη, παραμένει αναξιοποίητη.

Στα υπόλοιπα προβλήματα που απαγορεύουν την επισκευή του προστέθηκε τώρα και η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου της περιοχής για την ολοκλήρωση της κατασκευής του αλιευτικού καταφυγίου. Σύμφωνα με την πρόβλεψη της μελέτης, μάλλον θα απαλλοτριωθεί ένα τμήμα του για την διαπλάτυνση του κεντρικού δρόμου και την κατασκευή παιδικής χαράς.

Το κόστος

Παρ’ όλα αυτά η Οικονομική Επιτροπή αγνόησε αυτό το δεδομένο και αποφάσισε να περιμένει την ολοκλήρωση της επισκευαστικής  μελέτης που έχει αναλάβει να καταρτίσει η Τεχνική Υπηρεσία για να πληροφορηθεί το υπολογιζόμενο κόστος των  εργασιών, το οποίο όμως ούτως ή άλλως  θα είναι απαγορευτικό αφού οι πιστώσεις της ΣΑΤΑ δεν επαρκούν για να καλύψουν ούτε τις απαιτούμενες βασικές ανάγκες του δήμου και των δημοτών. Βέβαια, πάντα υπάρχει και η λύση της προσπάθειας ενοικίασης σε ιδιώτη, που θα υποχρεωθεί να αναλάβει την επισκευή καλύπτοντας τα έξοδα του από τα ενοίκια.

Όμως και αυτή η προοπτική είναι ανέφικτη, αφού θα πρέπει ο επενδυτής που θα αποτολμήσει ένα τέτοιο εγχείρημα να είναι πολύ τολμηρός ή αδαής, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Επιτροπής Π. Λαμπρινούδης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ