8.8.2013 17:22

Θεώρηση και έκδοση αδειών, μόνο στους συλλόγους!

Νωρίτερα άρχισε φέτος η περίοδος  ανανέωσης των αδειών κυνηγιού σε σχέση με άλλες χρονιές μετά την έκδοση της υπ. αριθμ. 1888/1-8-2013 απόφασης που καθορίζει την ετήσια συνδρομή των κυνηγών στους αναγνωρισμένους Κυνηγετικούς Συλλόγους. Οι συνδρομές των κυνηγών στους αναγνωρισμένους Κυνηγετικούς Συλλόγους είναι τα μόνα χρήματα που επιστρέφουν στο περιβάλλον μέσω των προγραμμάτων που πραγματοποιεί η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος μαζί με τις λοιπές Κυνηγετικές Οργανώσεις.

Σε μία δύσκολη οικονομική περίοδο για την χώρα μας ο κίνδυνος της περεταίρω μείωσης των κυνηγετικών αδειών, που αποτελούν τους μοναδικούς πόρους των συλλόγων, μπορεί να τους οδηγήσει σε πλήρη αδυναμία εφαρμογής των προγραμμάτων τους. Δηλαδή τις επιστημονικές μελέτες, τα προγράμματα, τις σπορές, και άλλες δράσεις.
Για το λόγο αυτό, ειδικά φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά  οι κυνηγοί οφείλουν να εκδώσουν την κυνηγετική τους άδεια στους αναγνωρισμένους από το ΥΠΕΚΑ Κυνηγετικούς Συλλόγους, γιατί μόνο έτσι μπορούν να γίνονται έργα προς όφελος του κυνηγιού και του περιβάλλοντος, δηλαδή προς όφελος των ίδιων των κυνηγών. 

Υποχρεωτική αυτοπρόσωπη παρουσία

Αυτό που πρέπει να επισημανθεί και να προσεχθεί ιδιαίτερα είναι ότι με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την έκδοση των αδειών κυνηγιού φέτος είναι υποχρεωτική η αυτοπρόσωπη παρουσία των κυνηγών που δεν είναι μέλη Κυνηγετικών Συλλόγων αναγνωρισμένων από το ΥΠΕΚΑ.
H Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, επικαλούμενη την απόφαση του ΣτΕ, έχει ενημερώσει με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 1251/30-7-2013 έγγραφό της όλα τα δασαρχεία και τα δασονομεία της επικράτειας, ότι απαγορεύεται να εκδίδουν άδειες χωρίς την αυτοπρόσωπη κατάθεση των δικαιολογητικών.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ