9.1.2013 18:33

Θεμελιώθηκε το Μουσείο Μαστίχας (ΦΩΤΟ)

• 10 ΕΚ. ΕΥΡΩ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε η μισή δουλειά έχει ήδη γίνει για το Μουσείο Μαστίχας στην περιοχή ανάμεσα στο Πυργί και στον Εμπορειό.

Η θεμελίωση του κτιρίου, όπως καταγράφει και ο φωτογραφικός φακός έχει ήδη ολοκληρωθεί και οι εργασίες παρότι είχαν διακοπεί για ένα μικρό διάστημα, τώρα σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του εκπροσώπου του ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς Γ. Κοτόφωλου, ξεκίνησαν αυτές τις μέρες και θα συνεχιστούν  απρόσκοπτα.

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατομμυρίων ευρώ, με χρηματοδότηση μέσα από το ΕΣΠΑ και με φορέα υλοποίησης το έμπειρο σε τέτοια έργα Πολιτιστικό Ίδρυμα της Tράπεζας Πειραιώς έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης στα δυο χρόνια από σήμερα περίπου.

Το όνομα του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς αποτελεί εγγύηση για την απρόσκοπτη εκτέλεση του έργου ακόμη και με τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες και οι κάτοικοι της Νότιας Χίου αναμένουν την ολοκλήρωση του Μουσείου και τη λειτουργία του ως μια ακόμη κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη και ανάκαμψη της περιοχής.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ