11.1.2017 10:19

Θεμέλια στο νέο λιμάνι από το Ίδρυμα «Μ. Τσάκος»

ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΞΑΓΓΕΙΛΕΙ Ο ΚΑΠ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΚΟΣ

Την καθοριστική συμβολή του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» στην εκπόνηση του master plan του νέου λιμένα Χίου, σε μελετητικό επίπεδο, αναμένεται να επικυρώσει ο καπ. Παναγιώτης Τσάκος ίσως και την Κυριακή. Κατά την παρουσίαση του σχεδίου ανάπτυξης των λιμένων Χίου, Μεστών, Ψαρών και Οινουσσών που θα πραγματοποθηθεί στο Ομήρειο, ο καπετάνιος αναμένεται να εξαγγείλει τη χρηματοδότηση των μελετών που απαιτούνται για το έργο.

Η πρόθεση μάλιστα του καπ. Παναγιώτη είχε γίνει γνωστή σε στενό κύκλο αιρετών εδώ και δύο μήνες σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με πρωτουβούλια του Ιδρύματος και στην οποία συμμετείχαν ο δήμαρχος, ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, ο πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπ. Ναυτιλίας, της Γ.Γ. Λιμένων αλλά και του Οργανισμού Λιμένων Πειραιώς.

Η χρηματοδότηση των μελετών από το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος», που προϋπολογίζονται περί τις 600.000 ευρώ, λύνει ένα από τα βασικότερα προβλήματα, αφού ούτε ο Δήμος ούτε το Λιμενικό Ταμείο είχαν τα απαραίτητα χρήματα για να προχωρήσει στη σύνταξη τους. Σε μεγάλο βαθμό μάλιστα εξηγεί τη σπουδή της δημοτικής αρχής για το θέμα, με την επίσπευση όλων των διαδικασιών δημόσιας διαβούλευσης το τελευταίο διάστημα.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ