25.2.2018 10:31

Θεματική εβδομάδα για το Γυμνάσιο Βροντάδου

Στις δυο ενότητες που όρισε με απόφαση του το Υπουργείο Παιδείας και πιο συγκεκριμένα:

  • «Σώμα και Ταυτότητα» (Διατροφή και Ποιότητα Ζωής, Πρόληψη Εθισμού και Εξαρτήσεων, Έμφυλες Ταυτότητες) και
  • Κυκλοφοριακή Αγωγή-Οδική Ασφάλεια

είναι αφιερωμένη η  «Θεματική  Εβδομάδα  Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης»  που με απόφαση του Συλλόγου διδασκόντων/ουσών του Γυμνασίου Βροντάδου αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου έως και Παρασκευή 2 Μαρτίου.
Κατά την περίοδο αυτή, το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα όλων των τμημάτων και των τάξεων  διαμορφώνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να περιλαμβάνει  σειρά μαθησιακών δραστηριοτήτων  (διαδραστικά παιχνίδια,  εικαστικές δραστηριότητες, προβολή ταινιών με σχετικό περιεχόμενο που πλαισιώνεται με συζήτηση ή άλλη δράση, σύντομα βιωματικά εργαστήρια  κ.λ.π. ), με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου Βροντάδου  στις προαναφερόμενες ενότητες-στόχους της θεματικής εβδομάδας.
Στην υλοποίηση του προγράμματος, εκτός από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, θα συμβάλουν και εξωσχολικοί φορείς και φυσικά πρόσωπα, που πρόθυμα και αφιλοκερδώς ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του Συλλόγου, όπως: 

  • ο  ψυχολόγος  Παντελής Πρώιος  
  • η ψυχολόγος  Μαρία Τσικουδή – Καλαγκιά
  • η ψυχολόγος  Δέσποινα Παγώνη από το Δημοτικό φορέα «Βοήθεια στο Σπίτι»
  • η διαιτολόγος Μελιτζάνη Καλλιόπη
  • διεπιστημονική ομάδα από το «Κέντρο Παιδιού και εφήβου Χίου»
  • το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης  Ν. Χίου
  • η  Διεύθυνση  Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
  • Τέλος, σε συνεργασία με το 4ο Γυμνάσιο Χίου, τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων των δύο Γυμνασίων και τον Φιλοπρόοδο Όμιλο Βροντάδου, έχουν κληθεί  και θα παρευρεθούν,  η  Σύμβουλος  οικογενειακού Προγραμματισμού  Καλλιόπη Τσεμπέρη  και η πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unicef  Σοφία Τσιτζίκου.

Εξαιρετικά σημαντική θεωρείται και η επικοινωνία με  τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών, για το λόγο αυτό προγραμματίστηκε ξεχωριστό πρόγραμμα απογευματινών συναντήσεων ενημέρωσης και συζήτησης για τους γονείς ως ακολούθως:

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ