1.8.2012 14:11

Θέλουν ασφαλές οδικό δίκτυο (BINTEO)

ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΥΚΙΑΔΑΣ- ΛΑΓΚΑΔΑΣ

Το θέμα των παραμέτρων της ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών από και προς τα χωριά της Συκιάδας και της Λαγκάδας, έθιξε στα προ ημερήσιας διάταξης θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας ο επικεφαλής της Λ.Α.Σ. Μ. Σκούφαλος, παρουσία του διοικητικού συμβουλίου των γονέων των δύο σχολείων.

Όπως τόνισε το θλιβερό τροχαίο δυστύχημα της προηγούμενης εβδομάδας, ήρθε να αποτελέσει αφορμή προκειμένου να ανοίξει μία σειρά ζητημάτων που θα καταστήσουν τη μετάβαση μαθητών, πεζών αλλά και οδηγών προς τα δύο χωριά, ασφαλή και χωρίς προβλήματα.

«Κατανοούμε ότι σημαντικό ρόλο παίζει ο ανθρώπινος παράγοντας. Όμως πέρα από αυτό εδώ και αρκετό καιρό γινόμαστε μάρτυρες περιστατικών που άπτονται της κακής ποιότητας του οδικού δικτύου από τον Βροντάδο μέχρι και τη Λαγκάδα.

Τα απότομα βράχια στον Μυλιγκά που αιωρούνται πάνω από τους οδηγούς, το κατεστραμμένο οδόστρωμα από τα έργα διάνοιξης, αλλά και η ανύπαρκτη πυροπροστασία στη Συκιάδα, είναι ζητήματα τα οποία θα πρέπει να εξεταστούν διεξοδικά μέσα από σχετική σύγκλιση φορέων που θα ασχοληθούν σοβαρά με τα συγκεκριμένα ζητήματα», ανέφερε ο κ. Σκούφαλος.

Παράλληλα σύμφωνα με τον ίδιο αποτελεί ύψιστη αναγκαιότητα η καταβολή του οφειλόμενου ποσού του 1.070.000 ευρώ από το ΥΠΕΣ προς το Υπεραστικό ΚΤΕΛ του νησιού ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα και χωρίς κανένα πρόβλημα την λειτουργία του.

 

Έτοιμοι για κινητοποιήσεις

Την ίδια ώρα πάντως το θέμα της διάνοιξης δεύτερης εξόδου από τη Συκιάδα, είναι έτοιμοι να ζητήσουν άμεσα με επίσημο αίτημά τους προς το Δήμο και την Περιφέρεια οι κάτοικοι του οικισμού αφού όπως λένε το τραγικό περιστατικό έδειξε ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή μία ανάλογη κατάσταση μπορεί να κρατήσει το χωριό αποκομμένο από τον κύριο οδικό άξονα επί πολλές ώρες.

«Εδώ και 15 χρόνια το αίτημά μας είναι συγκεκριμένο. Ζητάμε δεύτερη έξοδο από το χωριό. Αν πάρει μία μεγάλη φωτιά δεν θα έχουμε από που να φύγουμε. Ένα περιστατικό να γίνει και να κλείσει ο δρόμος εμείς θα είμαστε αποκομμένοι. Ζητάμε τόσα χρόνια το ίδιο πράγμα. Και αντί αυτού φέτος στο τεχνικό πρόγραμμα ο Δήμος ενέκρινε την αποκατάσταση του δικτύου των πυροσβεστικών κρουνών και την επέκτασή του μέχρι και τον κόμβο εισόδου. Μήπως ήταν στο σημείο του ατυχήματος κάποιος από εσάς να δει που ήταν ο τελευταίος κρουνός; Τουλάχιστον 1 χιλιόμετρο παραπάνω», ανέφεραν οι ίδιοι δηλώνοντας ότι αν δεν γίνουν άμεσα όσα ζητούν θα αποκλείσουν Δήμο και Περιφέρεια με δυναμικές κινητοποιήσεις. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ