6.12.2012 8:58

Θέλουν το Αιγαίο... Ντουμπάι!

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΑΜΟΥΘ ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΚΑΤΑΣΕΚΥΗ ΤΕΧΝΗΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

 

Την ώρα που η κρίση στη χώρα μας εντείνει την  εσωστρέφεια σε όλους τους τομείς, εμπορικό, τουριστικό, επενδύσεις κ.λπ. στα απέναντι παράλια ετοιμάζονται να γίνουν… Ντουμπάι.

Τεχνητά νησιά με βίλες και ξενοδοχεία στο Αιγαίο  φαίνεται να επιθυμεί να κατασκευάσει η κυβέρνηση Ερντογάν ανταποκρινόμενη θετικά στο αίτημα ενός από τους διασημότερους σε διεθνές επίπεδο αρχιτέκτονες μηχανικούς της Τουρκίας,  του Μετίν Χεπγκιουλέρ.

Όπως αναφέρει αθηναϊκή εφημερίδα ο αρχιτέκτονας θέλει να κατασκευάσει στην Τουρκία τεχνητά νησιά τα οποία μάλιστα είναι εμπνευσμένα από την ημισέληνο και το άστρο που κοσμεί την τουρκική σημαία.

Η υλοποίηση αυτής της πρότασης υπολογίζεται στα 2,5 δις ευρώ και μένει να ανακοινωθούν επισήμως η έναρξη των εργασιών και η τοποθεσία της κατασκευής.

Μιλώντας στην καθημερινή εφημερίδα «6μέρες» ο Τούρκος μηχανικός αποκάλυψε ότι ως τόπος υλοποίησης της ιδέας προκρίνεται το Αιγαίο, ανοιχτά της Σμύρνης, η θάλασσα του Μαρμαρά και η ανατολική Μεσόγειος.

 

Το σχέδιο

Ττα τεχνητά νησιά, το έργο της ημισελήνου και του αστεριού, όπως αναφέρει στην εφημερίδα ο αρχιτέκτονας, περιλαμβάνει όλους τους λειτουργικούς τύπους κτιρίων. Όπως διάφορα είδη πολυτελών κατοικιών, βίλες, έξι ξενοδοχεία, διοικητικά κτίρια, γραφεία, σούπερ μάρκετ, καταστήματα, τζαμί και εκκλησία, ελικοδρόμιο, λιμάνια, ανοιχτούς υπαίθριους κ.λπ.

 

Τριπλάσια απόδοση

Ο ίδιος εκφράζει τη βεβαιότητα για την απόδοση της επένδυσης του αναφέροντας πως ήδη έχει εκφραστεί ενδιαφέρον από επενδυτές Τούρκους και Ανατολικοευρωπαίους . «Το κέρδος και η απόδοση της επένδυσης στο έργο θα είναι το λιγότερο 8,5 δεις. Ευρώ σε τέσσερα χρόνια, δηλαδή 3,5 φορές μεγαλύτερο από το κόστος υλοποίησης».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ