14.2.2017 8:45

Θέλει τρόπο η ανάδειξη ενός τόπου

Θα πρόσθετα και θεσμικές δράσεις, στις οποίες πάσχουμε εδώ και καιρό. Καταργήσαμε τα «Θεοδωράκεια», μαντάρα τα κάναμε με το Φεστιβάλ Μαστίχας κι έχουμε φτάσει στο σημείο μόνο αν κινηθεί ο ιδιωτικός παράγοντας να μπορούμε να απολαύσουμε κάτι της προκοπής. Ανάδειξη χωρίς πολιτιστικούς θεσμούς πολύ δύσκολα πετυχαίνεις.

Θα επανέλθω στους γείτονες. Στη Λέσβο εκμεταλλεύονται στο έπακρο την παρουσία του αποτμήματος του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Βαλεντίνου και βάλθηκαν να γίνουν, μες την καρδιά του χειμώνα, ένας ερωτικός προορισμός. Πέρα απ’ την πρωτοβουλία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, στην οποία είχα αναφερθεί προ ημερών, τις δικές του δράσεις διοργάνωσε ο Δήμος Λέσβου, με αποκορύφωμα τη σημερινή ημέρα.

Έκθεση ζαχαροπλαστών, µε παρουσίαση του πατροπαράδοτου «γεµάτου», που στη Λέσβο αποτελεί το γλύκισµα των αρραβώνων, του γάµου, του έρωτα και της αγάπης. Έκθεση εικαστικών τεχνών Λέσβιων καλλιτεχνών, συζήτηση στρογγυλής τραπέζης µε θέµα τη σχέση της Μυτιλήνης µε τον Άγιο Βαλεντίνο, δυνατότητα στα ερωτευμένα ζευγάρια να βολτάρουν δωρεάν στο κέντρο της πόλης µε την ιππήλατη «άµαξα του έρωτα», συναυλίες με τον Λάκη Παπαδόπουλο και την Ελένη Τσαλιγοπούλου, είναι μερικές από τις εκδηλώσεις.

Τον τόνο, όμως, θα δώσουν η ομαδική γαμήλια τελετή που θα γίνει στο δημαρχείο, ως αποτέλεσμα ανοιχτής πρόσκλησης που έχει απευθυνθεί μέσω διαδικτύου και Μ.Μ.Ε..

Επίσης 13 ζευγάρια (ένα από την κάθε Δημοτική Ενότητα Λέσβου), που γιορτάζουν το «αδαμάντινο ιωβηλαίο – μακροβιότερο γάμο», θα βολτάρουν στο κέντρο της πόλης με την ιππήλατη «άμαξα του έρωτα» και θα φωτογραφηθούν μπροστά από τις δύο μεγάλες «καρδιές του έρωτα». Θα ακολουθήσει τελετή πιστοποίησης βάσει των ληξιαρχικών εγγράφων, ώστε να αναδειχθούν τα 3 ζευγάρια – νικητές του παλλεσβιακού διαγωνισμού.

Τέλος απόψε στις 17.00 στον Καθολικό Ιερό Ναό Μεταστάσεως Θεοτόκου χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Νάξου, Τήνου, Άνδρου, Μυκόνου και Αποστολικού Τοποτηρητή της Επισκοπής Χίου (Λέσβου – Σάμου) κ.κ. Νικολάου, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, επί τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Βαλεντίνου. Θα ακολουθήσει περιφορά των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Βαλεντίνου στο κέντρο της πόλης, με τη συμμετοχή χορωδιών και καλλιτεχνών της Λέσβου. Στη Λιτανεία θα μετέχουν επώνυμοι Λέσβιοι και καλλιτέχνες όπως ο ηθοποιός Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, ο μουσικός και τραγουδοποιός Λάκης Παπαδόπουλος, η Ελένη Τσαλιγοπούλου καθώς και πολλοί δημοσιογράφοι εκπομπών του STAR , του ΣΚΑΪ, του ALPHA, της ΕΡΤ, του ΑΝΤ1 του ΤVM και άλλοι.

Πως σας μοιάζει; Θα πετύχουν σε ένα – δυο χρόνια το στόχο τους; 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ