21.7.2012 16:01

Το θαύμα της Αγίας Μαρκέλλας

Χρόνια πριν η χάρη Της ήταν ο κινητήριος μοχλός για όλη την απομακρυσμένη και αδικημένη βορειοδυτική Χίο. Το δικό της κομπόδεμα ήταν αρκετό για να συμπληρώνει τις ανάγκες των σχολείων ή των αναξιοπαθούντων των χωριών της Αμανής. Από τότε που οι Βολισσιανοί έκαναν το κορυφαίο λάθος και μετέφεραν την ευθύνη διαχείρισης στη Μητρόπολη, η Αγία Μαρκέλλα έπαψε να είναι η σκέπη όλης της βορειοδυτικής Χίου.
Εδώ και λίγους μήνες διακινείται στη Βολισσό μια ιδέα, η οποία έχει μεταφερθεί και στο Σεβασμιώτατο. Το πλούσιο παγκάρι της Αγίας να συμβάλλει, σε συνεργασία με Ιδρύματα της περιοχής, ώστε να μεταστεγαστεί το άλλοτε δημαρχείο σε πιο μικρό χώρο και το κτίριο να διατεθεί σε παιδικό σύλλογο της Αθήνας, για να διαμορφωθεί ως μόνιμη κατοικία 15 – 20 παιδιών, σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του παιδιού» ή την «Κιβωτό». Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η συνέχεια του σχολείου της Βολισσού, τώρα που ο πληθυσμός των αλβανικής καταγωγής μαθητών που το κρατούσε μειώνεται, και δημιουργούνται ορισμένες θέσεις εργασίας για να φροντίζουν τα παιδιά. Εν ολίγοις τονώνεται όλη η περιοχή. Ο κ. Μάρκος την έχει υπόψη του. Θα την ενστερνιστεί, θα την διαμορφώσει, όπως έχει κάθε δικαίωμα, ή θα αδιαφορήσει; Κυριακή (η χάρη Της), κοντή γιορτή! 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ