12.7.2016 10:35

Θα τους πάρουμε και την άδεια...

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΘΑ ΕΓΚΡΙΝΕΙ Ή ΘΑ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ» ΓΙΑ ΤΟ «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ»

Βιαστήκαμε να χαρούμε για τη δωρεά από το Ίδρυμα Νιάρχος με 350.000 ευρώ για την αποκατάσταση και ολοκλήρωση της Παθολογικής Κλινικής και έρχεται η πραγματικότητα να μας προσγειώσει. Όπως αναφέρουν πηγές από την πλευρά του Νοσοκομείου στην επιστολή με την οποία γνωστοποιείται η δωρεά του Ιδρύματος "Στ. Νιάρχος", υπάρχουν συγκεκριμένοι όροι για τη διασφάλιση της ολοκλήρωσης του έργου καθώς αμφισβητούν τη φερεγγυότητα της ελληνικής πολιτείας και ζητούν εγγυήσεις, για το γεγονός ότι τα χρήματα θα δοθούν όντως στην επισκευή. "Με δεδομένο ότι η κ. Βουτιέρου δεν είναι διοικήτρια,  και η δέσμευση για χρηματοδότηση ή όχι από την πολιτεία ξεπερνά την οποιαδήποτε διοίκηση, το θέμα παραπέμπεται στο αρμόδιο υπουργείο το οποίο και οφείλει να λάβει την τελική απόφαση", αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Στις καλένδες;

Η απόφαση προφανώς και θα είναι πολιτική. Οι κυβερνώντες έχουν εκφράσει τη θέληση τους να γίνει το έργο, αλλά χωρίς να διακυβεύονται άλλα περιουσιακά στοιχεία του Νοσοκομείου ή αλλιώς, χωρίς να προχωρούν παράλληλα άλλες ενέργειες στις οποίες ξεκάθαρα ήταν απέναντι ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, π.χ. πώληση οικοπέδου δίπλα στο Lidl.

Από την άλλη, πάνω από δυο χρόνια σχεδόν το Ίδρυμα Στ. Νιάρχος ασχολείται με τη δωρεά στο "Σκυλίτσειο" με ανταλλαγές εγγράφων, μελετών, συσκέψεις επί συσκέψεων κ.λπ. οπότε και αυτή η τελευταία συστολή της διοίκησης του Νοσοκομείου μας, ενδέχεται να δώσει και τη χαριστική βολή στη θετική εξέλιξη των πραγμάτων και στην ευόδωση του αρχικού σχεδίου για την ολοκλήρωση της νέας Παθολογικής στο κτίριο της Παλιάς Χειρουργικής.

Το επόμενο διάστημα θα διασαφηνιστεί αν θα προχωρήσει η δωρεά του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος ή αν θα είναι άλλη μια ανεκμετάλλευτη ευκαιρία.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ