11.6.2012 10:58

«Θα τους πάρω μαζί μου»

ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΧΙΟΥ Ν. ΧΑΛΚΙΑ

 
Κάθε τέσσερις μέρες δίνει γενναία και σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Από τη στιγμή που μπαίνει στο μηχάνημα της αιμοκάθαρσης, ο πρόεδρος του Συλλόγου των νεφροπαθών της Χίου Ν. Χαλκιάς, όπως και οι άλλοι ομοιοπαθείς του, είναι με το «ένα πόδι στον τάφο». Όλο το σώμα του είναι μια πληγή και οι στερήσεις για να καταπολεμήσει την ασθένεια του είναι ακόμη πιο οδυνηρές από την μηχανική διαδικασία και τα βάσανα στα οποία υποβάλλεται για τέσσερις ώρες, δύο φορές την εβδομάδα. Όμως τώρα με τη διακοπή των φαρμάκων και την ταλαιπωρία που υποβάλλεται διεκδικώντας τα αυτονόητα για τα οποία έχει πληρώσει και πληρώνει μια ζωή,  προειδοποιεί ότι είναι αποφασισμένος για τα πάντα και καθιστά υπεύθυνη την πολιτεία και τους πολιτικούς που θα έχουν οπλίσει το χέρι του για να δώσει τέλος στο μαρτύριο του. Προειδοποιεί όμως ότι αν φτάσει σε αυτό το σημείο θα πάρει μαζί του και αυτούς που τον έφεραν  σε αυτή την τραγική  κατάσταση 
 
«Δεν θα φύγω μόνος μου»
 
«Είμαι αγανακτισμένος γιατί διέκοψα την αιμοκάθαρση μου, έκανα μόνο δύο ώρες με κίνδυνο της ζωής μου για να υπερασπιστώ τα δικαιώματα μου. Που θέλουν να φτάσουμε. Έχουμε ακούσει για αρκετές αυτοκτονίες, ο κόσμος έχει φτάσει στα τελευταία όρια του. Εγώ τη στιγμή που θα φτάσω να κάνω αυτό το απονενοημένο διάβημα να αυτοκτονήσω θα πάρω πρώτα μαζί μου αυτούς που με φέρανε σε αυτό το σημείο. Αυτό σκέφτονται όλοι όσοι είναι στην ίδια θέση με εμένα, γιατί το μυαλό όταν θολώσει δεν ξέρει τι κάνει. Ας μας δικάσουν, έτσι και αλλιώς είμαστε δικασμένοι και καταδικασμένοι να πεθάνουμε. Με αυτά που κάνουν θα μας πεθάνουν μια ώρα γρηγορότερα. Τουλάχιστον ας πεθάνουμε με αξιοπρέπεια. Ούτε και αυτή δεν μας άφησαν. Είμαι αποφασισμένος για τα πάντα, είμαι εξαθλιωμένος και θα προσπαθήσω να δώσω τη μάχη μου, αλλά δεν ξέρω πόσο θα αντέξω. Θα είναι και αυτός ένας τρόπος διαμαρτυρίας, ίσως ο χειρότερος, αλλά ίσως να είναι και χειρότερα να ζεις με τέτοιες συνθήκες. Εγώ αν δεν κάνω την αιμοκάθαρση μου κάθε τέσσερις μέρες θα πεθάνω. Δεν έχω άλλες λύσεις, περιμένω τη λύτρωση με όποιο τρόπο και αν έλθει» δηλώνει χαρακτηριστικά, μεταφράζοντας πια σε απειλή την αγανάκτηση του.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ