1.2.2013 13:14

Θα τιμήσει την απούσα

Η  Ευαγγελία απ’ τα Νενητούρια είναι μια γυναίκα κλεισμένη στον εαυτό της. Οι συνθήκες της ζωής την έχουν κάνει, χρόνια τώρα, να εκδηλώνει τη φροντίδα της μόνο στα παιδιά της, και να αδιαφορεί για όλους τους άλλους, σχεδόν να τους αποφεύγει.

Την κρίσιμη ώρα μίλησε η ανθρωπιά μέσα της. Όταν διαπίστωσε, πριν από ένα χρόνο, ότι το σκαφτικό μηχάνημα συγχωριανού της στα Νενητούρια ανατράπηκε και σχεδόν είχε πλακώσει τον οδηγό του, αμέσως έτρεξε, άκουσε τις οδηγίες του, το σταμάτησε και του έσωσε τη ζωή. Μετά ξανακλείστηκε στην επιλογή της μοναξιάς της.

Την Κυριακή το πρωί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νενητουρίων, αναγνωρίζοντας τον άνθρωπο που κρύβει μέσα της, στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του προτίθεται να την τιμήσει.

 Η διοίκηση του ξέρει προκαταβολικά ότι θα αποφύγει να δώσει το παρόν, κλεισμένη, όπως πάντα, μέσα στο σπίτι της. Ο Σύλλογος όμως θα κάνει το καθήκον του, φανερώνοντας ότι όλοι μέσα μας κρύβουμε ευαίσθητες χορδές ανθρωπιάς, ικανές να φανούν χρήσιμες εκεί που κανείς δεν το περιμένει.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ