17.9.2013 8:20

Θα τα ξαναπούν Κουβέλης-Λοβέρδος

Νέες συναντήσεις με προσωπικότητες και κοινοβουλευτικά στελέχη από το χώρο της κεντροαριστεράς θα έχουν ο Φώτης Κουβέλης και ο Ανδρέας Λοβέρδος που συναντήθηκαν χθες και συμφώνησαν σε όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για τη δημιουργία «συμπαράταξης» ενόψει των εκλογών.

Ο Φώτης Κουβέλης έχει ήδη ζητήσει ραντεβού με την Άννα Διαμαντοπούλου, τον Γιώργο Φλωρίδη και άλλα στελέχη, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με 5 ανεξάρτητους βουλευτές και συγκεκριμένα τον Μίμη Ανδρουλάκη, τον Μάρκο Μπόλαρη, τον Θόδωρο Παραστρατίδη, τον Οδυσσέα Βουδούρη και τον Πάρι Μουτσινά.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί απέκλεισαν από την «συμπαράταξη» το ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας την αντίθεσή τους τόσο στην κυβερνητική πολιτική, όσο και στον «λαϊκισμό» του ΣΥΡΙΖΑ. Συμφώνησαν επίσης ότι η «συμπαράταξη» δεν μπορεί να είναι συγκολλητική ουσία της τελευταίας στιγμής, αλλά θα πρέπει να πραγματοποιηθεί με βάση τις απόψεις στην οικονομία, τους θεσμούς και την προοπτική της χώρας, όπως και ότι η επίτευξη της συμφωνίας θα πρέπει να επιτευχθεί εντός του 2013. Για το σκοπό αυτό το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν κοινές θεματικές εκδηλώσεις των δύο κομμάτων.

Το όλο εγχείρημα, πάντως, αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες λόγω κυρίως των διαφορετικών απόψεων στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ, αλλά και επειδή στελέχη όπως η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Γιώργος Φλωρίδης ζητούν την αυτοδιάλυση όλων των φορέων της κεντροαριστεράς και τη συμμετοχή από μηδενική βάση σε νέο σχήμα.

Το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να διακωμωδήσει τη «συμπαράταξη» ΔΗΜΑΡ - Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, καθώς επιχειρεί να είναι το ίδιο ο βασικός φορέας συγκρότησης της «ελληνικής ελιάς», με κύρια διαφορά τη στήριξη της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά. Ήδη η Χαριλάου Τρικούπη έχει διαμηνύσει στο Νίκο Μπίστη να επισπευστεί η κίνηση των 50 καθηγητών, που συγκροτούν κείμενο κάτω από το οποίο θα βάλουν την υπογραφή τους για την κοινή κάθοδο της κεντροαριστεράς στις ευρωεκλογές στη βάση προγραμματικής συμφωνίας.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ