2.5.2013 11:08

Θα σουβλίσουμε... στις παραλίες

Περισσότεροι από 77.000 επιβάτες έχουν αναχωρήσει από την περασμένη Παρασκευή μέχρι χθες, Μεγάλη Τετάρτη, από το λιμάνι του Πειραιά για τις εορτές του Πάσχα σύμφωνα με στοιχεία του λιμενικού σώματος όταν για την ίδια περίοδο πέρσι για τα νησιά του Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα είχαν αναχωρήσει 56.000 επιβάτες.
 
Από σήμερα – ημέρα κορύφωσης της εξόδου – έως τη Μ. Τρίτη του Πάσχα, έχουν προγραμματιστεί από το λιμάνι του Πειραιά συνολικά 71 δρομολόγια για τις νησιωτικές περιοχές με επιπλέον προσεγγίσεις για τα ήδη εγκεκριμένα δρομολόγια με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. 
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γραφείου Τύπου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής Νίκο Λαγκαδιανό, η πληρότητα των πλοίων προς τις Κυκλάδες και τη Σάμο Ικαρία φτάνει το 100%, ενώ για τους υπόλοιπους προορισμούς αγγίζει το 75% με 80%.
 
Ανάλογη αύξηση κατά 40% παρατηρείται, επίσης, και στον αριθμό των οχημάτων.
 
Για ιδιαίτερα ενθαρρυντικά στοιχεία έκανε λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας, Κωστής Μουσουρούλης που βρέθηκε το πρωί της Μ. Πέμπτης στο κεντρικό λιμάνι της χώρας.
 
Θα σουβλίσουμε... στις παραλίες
Με καλοκαιρινές θερμοκρασίες θα σουβλίσουμε φέτος τον οβελία, καθώς σε όλη τη χώρα ο ήλιος θα λάμπει για το τριήμερο που έρχεται. Οι ασθενείς άνεμοι και οι υψηλές θερμοκρασίες θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού. 

Μεγάλη Πέμπτη

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες στα βορειοδυτικά ορεινά.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 16 έως 31 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 17 έως 33 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 17 έως 26 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 19 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 Μποφόρ και τοπικά στις Κυκλάδες και το Βορειοανατολικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, όπου μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς τοπικά σχεδόν μέτριους έως 4 Μποφόρ.

Στην Αθήνα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα ανατολικά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 Μποφόρ, ενώ στο Σαρωνικό μέτριοι 4-5 Μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, όπου τις απογευματινές ώρες στα ορεινά θα αυξηθούν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, όπου τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς έως σχεδόν μέτριους 4 Μποφόρ.
 

Μεγάλη Παρασκευή

Τη Μεγάλη Παρασκευή, σύμφωνα με την ΕΜΥ δεν θα βρέχει όπως τις τελευταίες χρονιές.

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας θα σημειωθούν πρόσκαιρα νεροποντές.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά θα φτάνουν τα 7 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι ιδανικός για ταξίδια, αφού οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο δεν θα ξεπεράσουν τα 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 11 έως 32 βαθμούς, στα κεντρικά από 12 έως 31 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 11 ως 30 βαθμούς και στα νησιά από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αθήνα περιμένουμε αίθριο καιρό με λίγες αραιές νεφώσεις και ανέμους από δυτικές διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι επίσης καλός με λίγες νεφώσεις κυρίως στα γύρω ορεινά του νομού το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, μεταβλητοί ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
 

Μεγάλο Σάββατο

Στην Αθήνα περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγα σύννεφα κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 2 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη συμπρωτεύουσα αίθριος θα είναι ο καιρός, αν και το μεσημέρι θα συννεφιάσει για λίγο κυρίως στα ορεινά της πόλης. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
 

Κυριακή του Πάσχα

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένεται ιδανικός καιρός για το σούβλισμα του πατροπαράδοτου οβελία σε όλη σχεδόν τη χώρα, καθώς το πρωί θα έχει λιακάδα.

Από το μεσημέρι και μετά κυρίως στα ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας χώρας θα συννεφιάσει, οπότε δεν αποκλείεται από τις 12 το μεσημέρι και μετά να εκδηλωθούν τοπικά πρόσκαιρες μπόρες.

Στην Αθήνα ο καιρός θα είναι αίθριος με αραιές νεφώσεις και νοτιάδες ασθενείς 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένονται τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς,  ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
 

Δευτέρα του Πάσχα

Αίθριος θα είναι ο καιρός το πρωί, ωστόσο κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένεται να σημειωθούν λίγες νεφώσεις κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες κατευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κατευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 8 έως 31εναν βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, ανέμους μεταβλητούς ασθενείς μέχρι 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος, ωστόσο αναμένονται νεφώσεις από το μεσημέρι και έπειτα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ