25.2.2016 16:15

Θα πρασινίσει το φράγμα Κατράρη

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ» ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Με στόχο να δασωθεί το φράγμα Κατράρη σε λίγες δεκαετίες, το σωματείο της Καλαμωτής  για την πρόληψη και καταστολή πυρκαγιών “ Ώρα Για Δράση”, πραγματοποίησε την Κυριακή την πρώτη  δεντροφύτευση στα  Βορειοδυτικά πρανή του φράγματος, στις υπώρειες του λόφου της Τύλης κάτω από το νταμάρι της ΛΑΤΩ.

Η Διεύθυνση Δασών επέλεξε το είδος, διάθεσε τα δέντρα  και υπέδειξε την περιοχή, με στόχο μετά από μερικά χρόνια  οι ρίζες τους να συγκρατούν τους όγκους των χωμάτων που διολισθαίνουν στο φράγμα.

«Φυτέψαμε 220 δέντρα που μας έδωσε η Διεύθυνση Δασών, κυπαρίσσια, λεύκες και χαρουπιές. Στόχος μας είναι να δεντροφυτέψουμε όλη της περιοχή ανατολικά και δυτικά του φράγματος. Για φέτος δεν υπάρχουν άλλα δέντρα, αλλά την επόμενη χειμερινή σεζόν θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για να ολοκληρωθεί το έργο που αρχίσαμε», δηλώνει ο πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Μονέζης.

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του σωματείου, περισσότερα από 50 άτομα όλων των ηλικιών, κάτοικοι Καλαμωτής στην συντριπτική τους πλειοψηφία,  έπιασαν τσάπες, φτυάρια, πότισαν με τη συνδρομή οχημάτων πυρόσβεσης της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών και ένοιωσαν την ικανοποίηση της μεγάλης προσφοράς στον τόπο τους.

Η εξόρμηση διοργανώθηκε από τα μέλη του Συλλόγου Ώρα Για Δράση, με τη συμμετοχή και του Παιδικού Τμήματος της ποδοσφαιρικής ομάδας της Καλαμωτής.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ