22.5.2013 8:57

«Θα πετύχει όσο κι αν προσπαθούν να την αμαυρώσουν»

ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗ ΚΑΙ ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ “ΟΙΚΟPOLIS” ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Από μέρα σε μέρα κλείνει και η τελευταία εκκρεμότητα αναφορικά με τη χρήση του εργοστασίου της ΒΙΑΛ στα πλαίσια της ανακύκλωσης και των υποχρεώσεων που διέπουν την συμφωνία Δήμου Χίου και της διαχειρίστριας εταιρίας.
Όπως εξήγησαν σε χθεσινή συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Πολ. Λαμπρινούδης, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Στ. Σουρέλας και ο προϊστάμενος Καθαριότητας κ. Τσόλας, η άδεια που θα επιτρέπει την δεματοποίηση των προϊόντων της ανακύκλωσης στο εργοστάσιο της ΒΙΑΛ, αναμένεται από μέρα σε μέρα, γεγονός που θα απελευθερώσει πλήρως την λειτουργία της ανακύκλωσης.
“Η ανακύκλωση δέχεται διάφορες μομφές και επιθέσεις από την πλευρά άλλων εταιριών που δραστηριοποιούνται. Βρήκαν ως πρόσχημα την άδεια δεματοποίησης και προσπάθησαν να δημιουργήσουν πρόβληματα ή να πουν ότι όλα δεν είναι σύνωμα. Η άδεια αυτή έχει ολοκληρωθεί και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε λίγες μέρες”, ανέφερε ο κ. Λαμπρινούδης ζητώντας να στηρίξει όλη η κοινωνία την σύμβαση που ο Δήμος έχει υπογράψει και την προσπάθεια της εταιρίας που έχει αναλάβει την ανακύκλωση. “Είναι πραγματικά ενθαρρυντικό το πόσο ο κόσμος και οι πολίτες έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια. Σιγά σιγά το μέτρο επεκτείνεται, θα φθάσει και στα χωριά. Η ανακύκλωση θα πετύχει όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να την αμαυρώσουν” υποστήριξε.

 

Πολλά τα οφέλη

Ο Στ. Σουρέλας παρέμεινε αισιόδοξος και στις χθεσινές του δηλώσεις. “Τα οφέλη είναι πολλά. Όσο η εταιρία επεκτείνεται και το σύστημα δουλεύει, τόσο ο Δήμος θα κερδίζει περισσότερο. Ο κόσμος το μόνο που έχει να κάνει είναι να συνεχίζει να ανακυκλώνει το χαρτί, το αλουμίνιο και το πλαστικό, ενώ σύντομα θα έρθουν και οι κάδοι του γυαλιού. Τα ανταποδοτικά για το Δήμο είναι σημαντικά ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η υποδομή μετά από 6 χρόνια θα παραχωρηθεί συνολικά στο Δήμο Χίου”, υπογράμμισε από την πλευρά του.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ