8.10.2013 14:24

«Θα ενισχύσουμε με προσωπικό την Α.Δ. Χίου»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Ν. ΔΕΝΔΙΑ ΣΤΟΝ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Οι εξ’ ανατολών μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα μας και η αποτελεσματική αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης είναι το θέμα της Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος στα συναρμόδια Υπουργεία.

Στην απάντηση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι: «…..επί του παρόντος λειτουργούν 5 προαναχωρησιακά κέντρα κράτησης αλλοδαπών…….2 κέντρα ταυτοποίησης υπηκοότητας (Σάμου, Χίου)…. . Γίνεται μνεία, ότι εντός του τρέχοντος έτους αναμένεται να λειτουργήσουν ακόμη ένα ΚΕ.Π.Υ.  στη Λέσβο και ένα στην Αττική. Ταυτόχρονα από 1ης Ιουλίου 2013 δραστηριοποιούνται 2 κινητές μονάδες Πρώτης Υποδοχής στα νησιά του Βορείου Αιγαίου (Χίο, Σάμο). Οι εν λόγω μονάδες δεν έχουν περιορισμένη τοπική αρμοδιότητα, αλλά επεμβαίνουν σε όλη την  επικράτεια και κυρίως, όπου δεν υπάρχουν θεσμοθετημένα κέντρα, καθώς και σε περιοχές που υφίστανται μεγάλες μεταναστευτικές ροές, ενώ σκοπός τους είναι η παροχή πρόσβασης υπηκόων τρίτων χωρών σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και υπηρεσίες διερμηνείας και ενημέρωσης για τα δικαιώματά τους».

Στο ερώτημα για την αναγκαιότητα ενίσχυσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου που έθεσε ο βουλευτής, το Υπουργείο απαντά ότι: «Ωστόσο, πέραν των προκηρυχθεισών θέσεων κατά τις τακτικές μεταθέσεις για τις υπόψη Αστυνομικές Διευθύνσεις (Σάμου, Λέσβου, Χίου) καταβάλλονται προσπάθειες για την ενίσχυσή τους κατά τις συμπληρωματικές μεταθέσεις και τις λοιπές τοποθετήσεις αστυνομικού προσωπικού που θα πραγματοποιηθούν εντός του έτους, καθώς και με νέους αστυνομικούς μετά την έξοδό τους από τις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ