Κοινωνία

6/9/16 14:09

τελ. ενημ.: 6/9/16 14:39

Θα έφερνε 33 κιλά ηρωίνη στη Χίο

Την ανησυχία για λειτουργία κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία επιβεβαιώνει η σύλληψη από τις τουρκικές αρχές στον Τσεσμέ ρωσίδας με ελληνικό διαβατήριο στην κατοχή της οποίας βρέθηκε ηρωίνη 32,850 κιλών.

Η σύλληψη, που γνωστοποιήθηκε χθες, έγινε το βράδυ της περασμένης Τρίτης 30 Αυγούστου στη διάρκεια τυπικού ελέγχου, στο τελωνείο του Τσεσμέ, των επιβατών του πλοίου της γραμμής προς Χίο. Οι εκπαιδευμένοι σκύλοι της Στρατοχωροφυλακής - η οποία έχει ενεργοποιηθεί ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό στα λιμάνια εξόδου της δυτικής Τουρκίας για το φόβο διαφυγής από τη χώρα χαρακτηριζομένων ως αντικαθεστωτικών Τούρκων πολιτών - έδωσαν σήμα για την ύπαρξη ύποπτων αποσκευών σε αυτοκίνητο πολυτελείας με ελληνικές πινακίδες προερχόμενες από τη Θεσσαλονίκη.

Οι στρατοχωροφύλακες ψάχνοντας διαπίστωσαν την ύπαρξη μιας κρύπτης το πίσω μέρος του πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου την οποία έσπασαν για να διαπιστώσουν ότι μέσα κρυβόταν σε πακέτα η μεγάλη αυτή ποσότητα ηρωίνης. Όπως είναι φυσικό συνελήφθη αμέσως η Ελληνίδα οδηγός του αυτοκινήτου, κάτοχος δυο διαβατηρίων (ενός ελληνικού και ενός ρωσικού).

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, το πολυτελές αυτοκίνητο με την Ελληνίδα ιδιοκτήτρια μπήκε στην Τουρκία από το τελωνείο των Κήπων στις 20 Αυγούστου και κινήθηκε στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης. Εννιά μέρες μετά κινήθηκε παραλιακά προς τον Τσεσμέ απ' όπου προσπάθησε να περάσει στη Χίο.

Καθημερινα τα περιστατικά

Καθημερινά οι άνδρες του Τελωνείου έρχονται αντιμέτωποι με ανάλογα περιστατικά, βέβαια όχι τόσο μεγάλης κλίμακας Χαρακτηριστικό είναι ότι και σήμερα συνελήφθη Τούρκος στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν κούτες με λαθραίο καπνό                                       

Δείτε επίσης