4.1.2017 18:21

«Θα απαντήσουμε με στοιχεία στους ισχυρισμούς της «Οικόπολις»» [ΒΙΝΤΕΟ]

ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Γ. ΜΠΕΛΕΓΡΗΣ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΠΕΡΙΘΟΡΙΟ 20 ΗΜΕΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Αμυντική στάση κρατάει προς το παρόν ο Δήμος Χίου σχετικά με τους ισχυρισμούς της εταιρείας «Οικόπολις» ότι από την ημέρα που η Υπηρεσία Καθαριότητας ανέλαβε την αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών, η ποσότητά τους έχει μειωθεί.

Απαντώντας στο χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «π» ο Αντιδήμαρχος Γ. Μπελέγρης επιχείρησε να αποδόσει τα λεγόμενα της εταιρίας στην πρόθεσή της να αναλάβει εκ νέου τη διαδικασία της αποκομιδής αφού της προσέφερε ετήσιες αποδοχές της τάξεως των 140.000 ευρώ με ελάχιστα έξοδα.

Ο κ. Μπελέγρης καυτηρίασε τον παλιό τρόπο αποκομιδής των ανακυκλώσιμων υλικών, τονίζοντας ότι η διαφορά είναι εμφανής. «Μίλησαν για 250 κάδους. Μόνο που με τον τρόπο που γίνονταν ήταν 250 σημεία μόλυνσης και όχι ανακύκλωσης», ανέφερε, τονίζοντας παράλληλα ότι η ανάληψη της ανακύκλωσης από τον Δήμο επέφερε όφελος 500.000 ευρώ ως προς τον εξοπλισμό αλλά και 60.000 ευρώ από τα ανταποδοτικά τέλη.

«Υπομονή και θα γίνουν γνωστές οι ποσότητες»

Παρά πάντως τις επίμονες ερωτήσεις του «π» να δόσει στοιχεία για την ποσότητα των ανακυκλώσιμων υλικών ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας το απέφυγε συστήνοντας υπομονή μέχρι το τέλος Ιανουαρίου οπότε και θα δοθούν στη δημοσιότητα τα επίσημα στοιχεία από την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης της Ανακύκλωσης.

«Αυτό που μπορώ να πω προς το παρόν είναι ότι κι εμείς ζυγίζουμε τα απορριμματοφόρα πριν τα δώσουμε στην «Οικόπολις». Από όσα είμαστε σε θέση να ξέρουμε όταν αναλάβαμε για πρώτη φορά την ανακύκλωση μαζεύαμε 50 τόνους τον μήνα και τώρα έχουμε φθάσει τους 90 τόνους. Όλα αυτά προκύπτουν με επίσημα στοιχεία τα οποία θα δημοσιοποιήσουμε», είπε με βεβαιότητα ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας.

Τέλος εξέφρασε την έκπληξή του αφού όπως είπε δεν είναι δυνατόν η εταιρία που συνεργάζεται με τον Δήμο να μην έχει προσκομίσει στην Υπηρεσία τα στοιχεία του τελευταίου 3μήνου και να τα προσκομίζει στον «π». 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ