20.12.2013 10:42

Θα ανοίξει πάση θυσία

- «ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΙΣ 22/12 ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΟΛΗ Η ΑΓΟΡΑ» ΔΙΑΜΗΝΥΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μια «ακροβατική» αλλά αναγκαία για τους εμπόρους και τους καταναλωτές λύση θα εφαρμόσει ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου την τελευταία Κυριακή του χρόνου (29/12) όπου τα καταστήματα θα είναι ανοικτά για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες όσων επιθυμούν να πραγματοποιήσουν αγορές. Παρά το πρόβλημα που έχει προκύψει με την απόφαση που έχει υπογράψει και έχει αποστείλει στο Υπουργείο Ανάπτυξης ο Κ. Γανιάρης και που δεν προέβλεπε τη λειτουργία των καταστημάτων στις 29/12, κάτι που ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου θεωρούσε δεδομένο με βάση τα ισχύοντα τα προηγούμενα χρόνια, τα καταστήματα θα ανοίξουν και θα λειτουργήσουν την ίδια ώρα που αναζητείται νόμιμη σολομώντεια λύση με την εμπλοκή όλων των συναρμόδιων φορέων.

Στη Χίο κι αλλού

Το πρόβλημα όπως περιγράψαμε και χθες στο πρωτοσέλιδο του ο «π» αν και ήταν γνωστό, επιχειρήθηκε να επιλυθεί με την παρέμβαση και των αρμόδιων Ομοσπονδιών, μιας και το ίδιο αδιέξοδο προκλήθηκε και σε άλλες περιοχές της χώρας, ασκώντας πίεση στο υπουργείο Ανάπτυξης να επιτρέψει έστω και με έκτακτη απόφαση, τη λειτουργία της αγοράς στις 29/12. «Δημιουργήθηκε μια παρερμηνεία ή για να διατυπωθεί καλύτερα δεν αξιολογήθηκε επαρκώς η ερμηνεία του νόμου. Κάποια πράγματα θεωρήθηκαν δεδομένα γι’ αυτό και δεν περάσαμε ειδική μνεία για την λειτουργία των καταστημάτων την τελευταία Κυριακή του χρόνου. Αυτό προέκυψε και για το λόγο ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου διαφώνησε με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, πέραν των 7 που προβλέπονται. Τώρα και παρά το ότι πιστεύουμε πως την επόμενη εβδομάδα λύση θα δοθεί, είμαστε αποφασισμένοι να ανοίξουμε τα καταστήματα μας για το καλό της αγοράς και των καταναλωτών», υποστηρίζει ο Εμπορικός Σύλλογος.

Προκειμένου μάλιστα να μην δημιουργηθεί το παραμικρό αναφορικά με την πέραν του νόμου λειτουργία των καταστημάτων, ο Εμπορικός Σύλλογος και άλλοι φορείς επιχειρούν να συστρατευθούν σε μια προσπάθεια το υπουργείο να ενδώσει και να εγκρίνει τη λειτουργία της αγοράς. «Δεν θα μείνει η αγορά κλειστή στις 29/12, αυτό το έχουμε πει και το έχουμε συμφωνήσει», υποστηρίζει ο Σύλλογος κρατώντας μια επιφύλαξη για τις τελικές προθέσεις του υπουργού Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και του αναπληρωτή υπουργού για θέματα αγοράς κ. Σκορδά.

Κανένα πρόβλημα στις 22/12

Αναφορικά με την Κυριακή 22/12 τα καταστήματα όπως πάντα θα παραμείνουν ανοικτά για το καταναλωτικό κοινό με βάση το ωράριο λειτουργίας που έχει ανακοινωθεί και κανένα πρόβλημα δεν προκύπτει. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ