10.1.2017 14:33

Τετ α τετ υπουργού Αγροτικής ανάπτυξης και συνεταιρισμών

ΚΑΙ Η ΕΜΧ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Τους επικεφαλής των 30 μεγαλύτερων συνεταιριστικών οργανώσεων της χώρας, εκείνων δηλαδή με ετήσιο τζίρο πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ, μεταξύ των οποίων και την ΕΜΧ, προσκαλεί αύριο Τετάρτη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο υπουργός κ. Βαγγέλης Αποστόλου.

Στόχος της συνάντησης είναι να γίνει αποτίμηση της πορείας εφαρμογής του νέου νόμου για τους συνεταιρισμούς αλλά και να συζητηθούν γενικότερα θέματα που αφορούν τους συνεταιρισμούς με δεδομένο ότι το συνεταιριστικό κίνημα στην Ελλάδα εκπροσωπεί μόλις το 11,3% της συνολικής αγροτικής παραγωγής της χώρας – το μικρότερο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση ο υπουργός κ. Βαγγέλης Αποστόλου αναμένεται να ζητήσει από τους επικεφαλής των υγιών συνεταιρισμών να τεθούν πρωτοπόροι στην προσπάθεια για την προβολή της συνεταιριστικής ιδέας, ενώ θα ζητήσει τις απόψεις-προτάσεις τους για τα εξής θέματα:

-Αύξηση του αριθμού των αγροτών – μελών των συνεταιρισμών που ανέρχονται σήμερα μόλις σε 80.000.

-Αύξηση του τζίρου από τα μέλη των συνεταιρισμών καθώς υπάρχουν σήμερα ΑΣ που το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου προέρχεται από παραγωγούς που όμως δεν είναι μέλη τους.

-Τι θα γίνει με τα χρέη των συνεταιρισμών, των εν ενεργεία αλλά κι αυτών που έχουν πάψει να υφίστανται, προς Δημόσιο, ΙΚΑ, τράπεζες, «κακή ΑΤΕ» και τους καταλογισμούς από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη συνάντηση έχουν προσκληθεί από τον Ν. Λάρισας ο ΘΕΣγάλα, ο ΑΣ Θεσσαλών Τοματοπαραγωγών (ΘΕΣΤΟ) και το Οινοποιείο Τυρνάβου. Άλλοι συνεταιρισμοί που έχουν προσκληθεί είναι η ΕΒΟΛ, ο ΑΣ Ζαγοράς, οι πτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί ΠΙΝΔΟΣ και Άρτας, η VENUS, η ΑΛΜΕ, η Παναιγιάλειος, οι συνεταιρισμοί Νάξου, Καβάλας και Καλαβρύτων καθώς και των Μαστιχοπαραγωγών Χίου.

Μια καλή ευκαιρία να τεθούν διάφορα ζητήματα που αφορούν στην ΕΜΧ και στους μαστιχοπαραγωγούς βλέπει μέσα από αυτή την πρόσκληση ο πρόεδρος της ΕΜΧ Γ. Τούμπος. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ