9.10.2013 11:17

Test… διάβασης

Νέο σύστημα με ταινία στις διαβάσεις πεζών εφαρμόζει από χθες ο Δήμος Χίου

Μια καινούργια ταινία ειδική για τις διαβάσεις δοκιμάζει η τεχνική υπηρεσία. Η ταινία που έχει ήδη τοποθετηθεί στη διάβαση κάτω από το Δημαρχείο, θα «δοκιμαστεί» σε επίπεδο αντοχών και αναλόγως η υπηρεσία θα αποφασίσει για το αν θα επεκτείνει ή όχι την χρήση της στην υπόλοιπη πόλη.

Είναι γεγονός κι έχει καυτηριαστεί πολλάκις στον τοπικό τύπο ότι το «σβήσε γράψε» με το μπογιάντισμα των διαβάσεων έχει καταντήσει ένα δαπανηρό για τον Δήμο… ανέκδοτο. Σε μια προσπάθεια να εξευρεθεί άλλη λύση ώστε να μη χρειάζεται τόσο συχνά το «βάψιμο» των διαβάσεων, η Τεχνική υπηρεσία του Δήμου αναζητεί άλλα υλικά και μεθόδους.

«Είναι σε δοκιμαστικό επίπεδο. Πρόκειται για ένα νέο υλικό, ειδικό για διαβάσεις. Είναι μια αυτοκόλλητη ταινία που χρησιμοποιείται» εξήγησε η Γ. Καλλίτση από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χίου.

Εμφανισιακά η εικόνα είναι άψογη το πώς θα ανταποκριθεί σε επίπεδο αντοχής και διάρκειας θα κρίνει αν θα επεκταθεί η χρήση της συγκεκριμένης ταινίας στην υπόλοιπη πόλη.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ