13.5.2015 13:41

Τέσσερις μέσα, δυο έξω [ΒΙΝΤΕΟ]

ΑΓΙΑ ΦΩΤΙΑ, ΜΠΕΛΑ ΒΙΣΤΑ, ΚΑΡΦΑΣ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΕΟΤ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Μόλις τέσσερις από τις δεκάδες παραλίες του νησιού κατάφεραν να λάβουν την γαλάζια σημαία του ΕΟΤ που ουσιαστικά αποτελεί αναγνώριση στις παρεχόμενες προς τους λουόμενους  υπηρεσίες σε συνδυασμό με τον απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον.

Παρά τις δεσμεύσεις πως από χρόνο σε χρόνο ο τόπος θα γίνεται καλύτερος η υστέρηση της Χίου αναφορικά με την ορθή χρήση των παραλιών της παραμένει δεδομένο προς εξέταση και παραπέμπεται στο μέλλον, όταν και όποτε αποφασίσει η τοπική διοίκηση να στρέψει το ενδιαφέρον της.

Αναφορικά με τη λήψη της γαλάζιας  σημαίας υπάρχει μια σειρά από προαπαιτούμενα που έχουν αναλυθεί ουκ ολίγες φορές. Μερικά από αυτά τουλάχιστον είναι: η καθαριότητα θάλασσας και ακτής, η ασφάλεια και οι σωστές υπηρεσίες προς λουόμενους και επισκέπτες (με έμφαση στα ΑμεΑ), η περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση, αλλά και η ενεργός προστασία του παράκτιου χώρου. Τι από όλα αυτά δεν κάνουμε, οφείλει να μας προβληματίσει.

Η Χίος εξακολουθεί να βρίσκεται στις θέσεις των ουραγών κατόχων γαλάζιας σημαίας με ότι αυτό συνεπάγεται για το τουριστικό της προφίλ, αλλα΄και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες και λουόμενους.

4 μέσα

Για το 2015 την γαλάζια σημαία έλαβαν η παραλία του Καρφά, η Μπέλα Βίστα, η Αγιά Φωτιά και η παραλία της Αγίας Παρασκευής  στο Καστέλο. Προφανώς λοιπόν, είναι οι μόνες που εξασφαλίζουν μια σειρά από κανόνες και προϋποθέσεις.

2 έξω

Στον κατάλογο για μια ακόμη χρονιά δεν εντάχθηκαν τα Μαύρα Βόλια, η πιο διαφημισμένη παραλία του νησιού, όπως και ο Όρμος Λω που για χρόνια διατηρούσε την γαλάζια σημαία.

Και του χρόνου!

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ