10.7.2015 12:11

Τέρμα στην ασυδοσία των τραπεζοκαθισμάτων

ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΖΗΤΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Η ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΥΜΑΙΑΣ

Στην καταπάτηση των δικαιωμάτων των πεζών αλλά και των συνανθρώπων μας με κινητικά προβλήματα προσπαθεί να βάλει τέλος με έγγραφό της προς το Λιμενικό Ταμείο η Δημοτική Κοινότητα Χίου δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην καταπάτηση του οδηγού τυφλών, από τραπεζοκαθίσματα και διαφημιστικές πινακίδες.

Το κοινό μυστικό μεταξύ των αρχών της πόλης ότι δηλαδή δεν εξασφαλίζεται ούτε κατ’ ελάχιστον η πρόσβαση πεζών αλλά και Α.με.Α. στα πεζοδρόμια της προκυμαίας επιβεβαιώθηκε ακόμη μία φορά με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο αφού η επιτροπή της Δημοτικής Κοινότητας καταμέτρησε 25 σημεία στα οποία τραπεζοκαθίσματα και κατασκευές όπως διαφημιστικές πινακίδες, γλάστρες ή διαχωριστικά είχαν τοποθετηθεί πάνω στον οδηγό των τυφλών.

Έχουν αποθρασυνθεί

Η θλιβερή κατάσταση πάντως δεν σταματάει εκεί. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της «Χιακής Συμπολιτείας» στη Δημοτική Κοινότητα Χίου Τ. Τύμπα μόλις πριν λίγο καιρό δίκυκλο κάτω από τη μύτη της Λιμενικής Αστυνομίας είχε ανέβει πάνω στα πεζοδρόμια της παραλίας και μάρσαρε κάνοντας εκκωφαντικό θόρυβο.

Στις υποδείξεις του ίδιου προς τον οδηγό της μηχανής να απομακρυνθεί διότι αυτό που έκανε δεν τιμούσε ούτε τον ίδιο, αλλά ούτε και την εικόνα της πόλης ο τελευταίος εξαγριώθηκε χλεύασε αλλά και απείλησε τον Τ. Τύμπα.

Μάλιστα ο κ. Τύμπας κατέθεσε και μήνυση στο Α.Τ. Χίου τονίζοντας όμως ότι το θέμα δεν είναι προσωπικό αλλά συλλογικό.

«Δεν ζητάμε να επιβληθούν πρόστιμα στους καταστηματάρχες της προκυμαίας γιατί γνωρίζουμε τη δύσκολη οικονομικά κατάσταση των τελευταίων ημερών. Αυτό που ζητάμε όμως να υπάρχει σεβασμός και στον πεζό αλλά και στον συμπολίτη μας που αντιμετωπίζει δυσκολίες μετακίνησης. Ζητάμε και από τον Δήμο και από το Λιμενικό Ταμείο να σταματήσουν άμεσα αυτά τα φαινόμενα στα πεζοδρόμια της προκυμαίας κατ’ αρχήν μέσα από τις κατάλληλες συστάσεις στους υπευθύνους των καταστημάτων», σημείωσε ο κ. Τύμπας.

Με δηλώσεις του στον «π» ο Τ. Τύμπας υπογράμμισε την πρόθεσή του να φέρει το θέμα προς συζήτηση τόσο στη Λιμενική Επιτροπή όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, όποτε αυτό συνεδριάσει. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ