26.9.2013 7:45

Τέρμα οι δικαιολογίες

ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΒΑΔΙΖΟΥΝ…ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Αν από κάτι χορτάσαμε είναι οι δικαιολογίες. Και άλλες δεν χωρούν στα λίγα, αλλά σημαντικά έργα που διαχειρίζεται η αντιπεριφέρεια Βορείου Αιγαίου. Μετά το πρόβλημα με το γεφύρι στο Παντουκειός όπου και πάλι οι εργασίες έχουν σταματήσει, μετά τις δεκάδες προσπάθειες για να προχωρήσουν το Λιμάνι Μεστών, το δίκτυο του Κατράρη και το Κόρης Γεφύρι, μετά τα συνεχή καμπανάκια που φθάνουν και που κρούουν κινδύνους, το μόνο που δεν χρειάζονταν είναι απαντήσεις σαν και αυτή που απέστειλε η Περιφερειακή Ενότητα Χίου στον «π», προσπαθώντας και πάλι να πείσει ότι όλα είναι εντός ελέγχου.

Τελευταίο παράδειγμα το Κολλέγιο, όπου ο εργολάβος δεν συνεχίζει τις εργασίες λόγω οικονομικών προβλημάτων, με κίνδυνο πλέον το έργο να παραπεμφθεί για την ολοκλήρωσή του στο μέλλον….

Επιτέλους όμως, ας τελειώσει και κάτι. Ας σιγουρευτούμε ότι πριν τελειώσει ο χρόνος η Περιφερειακή Ενότητα θα έχει να επιδείξει ότι 4 χρόνια πάλεψε και ολοκλήρωσε τα πέντε πράγματα που της ανατέθηκαν….

 

Ακολουθεί η απάντηση της Περιφέρειας σε σειρά ζητημάτων που έγκαιρα έθιξε ο «π».

 

Σε απάντηση δημοσιεύματος σχετικά με το έργο Αποκατάστασης του Γαλλικού Κολλεγίου στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας σας, και με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση του κοινού, παραθέτουμε τα εξής:

Η παρακολούθηση του έργου από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου ήταν απολύτως ενδεδειγμένη και καθ’ όλα σύμφωνη με τη Νομοθεσία περί Δημοσίων Έργων. Η αρχική καθυστέρηση που σημειώθηκε στην εξέλιξη του έργου οφειλόταν στην ανάγκη διευθέτησης θεμάτων που προέκυψαν με τις Αρχαιολογικές Υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ. Η λοιπή πορεία εκτέλεσης του έργου όμως ήταν ικανοποιητική και πάντοτε εντός του χρονοδιαγράμματος, ενώ και η χρηματοδότηση του έργου είναι εξασφαλισμένη, εφόσον εκτελείται από πόρους της Περιφερειακής Ενότητας Χίου (δεν είναι έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ).

Το τελευταίο διάστημα, η ανάδοχος εταιρία, λόγω οικονομικών δυσχερειών, αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και να ολοκληρώσει το έργο. Η επιβλέπουσα υπηρεσία (Δ/νση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Χίου) ακολούθησε την προβλεπόμενη από το Νόμο διαδικασία της Ειδικής Πρόσκλησης, στην οποία η ανάδοχος εταιρία πάλι δεν ανταποκρίθηκε, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε αναγκαστικά στη διαδικασία έκπτωσης της αναδόχου εταιρίας.

Όσον αφορά στο κτίριο του Κέντρου Πολιτισμού και Εδικού Τουρισμού «Γεώργιος Καλουτάς», όπως είναι ήδη γνωστό, εδώ και δύο μήνες έχει γίνει δημοπράτηση του έργου βελτίωσης των χώρων γραφείων, και σε μικρό διάστημα θα είναι δυνατή η μεταστέγαση στους χώρους αυτούς της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Χίου, ώστε να δοθεί εκ νέου λειτουργικότητα και ζωή στο κτίριο.

Παράλληλα, βρισκόμαστε στη διαδικασία αξιοποίησης του περιβάλλοντος χώρου του κτιρίου, έκτασης σαράντα (40) περίπου στρεμμάτων.

Σχετικά δε με την αναφορά που γίνεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας σας για «έργα στο κόκκινο», πρέπει να σημειώσουμε ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δεν έχει έργα που να κινδυνεύουν με απένταξη, πλην του Χ.Υ.Τ.Α. της Βόρειας Χίου, όπου λόγω των γνωστών προβλημάτων με ιδιοκτησίες και του χρονοβόρου των διαδικασιών απαλλοτρίωσης, που είναι αδύνατο να ολοκληρωθούν πριν το τέλος του 2014, το έργο απεντάσσεται. Η πράξη αυτή είναι σύμφωνη και με τον εγκεκριμένο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), που προβλέπει για τη Χίο τη μετατροπή του Χ.Υ.Τ.Α. της Νότιας Χίου σε Χ.Υ.Τ.Υ.

Πρόσφατα, η Περιφερειακή Ενότητα Χίου ενέταξε δύο έργα, την «Ολοκλήρωση του Σχολικού Κέντρου Καμποχώρων, με Πρ/σμό 1.700.000 € και τη «Δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης» στο Διονυσίειο , με Πρ/σμό 960.000 €.

Θεωρούμε ότι πριν την εξαγωγή συμπερασμάτων, οφείλατε να αναζητήσετε πληρέστερη ενημέρωση, ώστε να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ