8.9.2016 16:13

Τεράστια τα κενά στα σχολεία

ΚΟΥΦΙΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Με τεράστια κενά βρίσκει τα σχολεία της Χίου, το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς αφού παρά τις μεγαλοστομίες της κυβέρνησης και τις εξαγγελίες για το νέο ολοήμερο σχολείο, το μόνο νέο στην εκπαιδευτική διαδικασία θα είναι τα τεράστια κενά που υπάρχουν και θα οδηγήσουν σε ολοήμερα που υπολειτουργούν χωρίς δασκάλους ειδικοτήτων και ειδικά σχολεία χωρίς δασκάλους.

Τα στοιχεία των διορισμών

Σύμφωνα με τα στοιχεία  που δημοσιοποίησε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, σημειώνοντας πως για πρώτη ορά πραγματοποιήθηκαν προσλήψεις αναπληρωτών πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς και με προτεραιότητα στα σχολεία ειδικής αγωγής και στα μικρά νησιά, έχουν ως εξής:

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. (7-9-2016)

 

 

Α ΧΙΟΥ

Β ΧΙΟΥ

ΣΥΝΟΛΟ ΑΝΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

 

 

ΠΕ60 (ΕΣΠΑ)

14

3

112

 

 

ΠΕ60 (ΠΔΕ)

9

1

 

 

ΠΕ70 (ΕΣΠΑ)

15

0

157

 

 

ΠΕ70 (ΠΔΕ)

7

7

   

 

ΠΕ61-60.50 (ΕΣΠΑ)

2

0

10

 

 

ΠΕ71 (ΕΣΠΑ)

13

1

56

 

 

ΣΥΝΟΛΟ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ

60

12

 

 

 

                 
                 
                         

Τραγική η κατάσταση

Μια εντελώς διαφορετική εικόνα μεταφέρεται στον «π» από τη μετάφραση των αριθμών με τις δηλώσεις του προέδρου του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου Γ. Αμπαζή. «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δεκάδες κενά στα σχολεία του νησιού. Το νέο ολοήμερο δεν μπορεί να λειτουργήσει. Λείπουν 22 δάσκαλοι στην πρωινή ζώνη, 20 δάσκαλοι από το ολοήμερο και 60 τουλάχιστον εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων. Ανάλογη είναι και η εικόνα στα νηπιαγωγεία που χρειάζονται άλλοι 17 εκπαιδευτικοί ενώ η κατάσταση στους δασκάλους ειδικής αγωγής είναι απερίγραπτη με τους μαθητές και τους δασκάλους ειδικής αγωγής να χωρίζονται ανά μέρες για να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν» σημείωσε ο κ. Αμπαζής.

Θα σχολούν νωρίτερα τα δημοτικά;

Στην πράξη τα σύγχρονα σχολεία και δη τα ολοήμερα μετατρέπονται σε αποθήκες παιδιών με τους διευθυντές σαν πιέζονται να «σχολούν» στο ολοήμερο τις 15.000 στα δημοτικά, την ώρα που τα ολοήμερα νηπιαγωγεία σχολούν στις 14.00. Ο λόγος βέβαια είναι προφανής, όταν δεν υπάρχουν δάσκαλοι ειδικοτήτων πώς θα απασχοληθούν τα παιδιά επί 3 και πλέον ώρες μέχρι την ώρα που σχολούν;

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ