29.2.2020 16:31

Την Τετάρτη η εκδίκαση των Ασφαλιστικών για το «17»

Την Τετάρτη 4/3 θα εκδικαστούν τα Ασφαλιστικά Μέτρα που κατέθεσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου κατά της επίταξης 620 στρεμμάτων στο 17ο Χιλιόμετρο της Ε.Ο. Χίου- Βολισσού.

Σύμφωνα με τον Δικηγορικό Σύλλογο Χίου αλλά και το Παράρτημα Χίου του ΤΕΕ, η συγκεκριμένη περιοχή έχει δασικό χαρακτήρα, είναι αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και ενταγμένη στο δίκτυο περιοχών Natura 2000.

Έτσι για οποιαδήποτε εργασία απαιτείται διαβούλευση, οικοδομική άδεια καθώς και σχετική άδεια από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου.

Αναλυτικά ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου αναφέρει:

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Πρωτοδικείο Χίου κατατέθηκαν  χθες 28-2-20 από τον Δικηγορικό Σύλλογο Χίου κατά των Υπουργείων Μετανάστευσης και Ασύλου, Περιβάλλοντος, Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και κατά της αναδόχου εταιρείας ΤΕΡΝΑ ΑΕ, επιδιώκοντας την διακοπή/μή συνέχιση των εργασιών στη θέση 17 του Αίπους, και την άρση προσβολής στο δικαίωμα προσωπικότητας κατ΄άρθρ.57 ΑΚ που απορρέει από την επιχειρούμενη καταστροφή του περιβάλλοντος του Αίπους ως δασικού αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος χώρου  και ως ζώνη Νatura.

Τα ασφαλ. μέτρα θα συζητηθούν την Τετάρτη 4 Μαρτίου.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ