28.6.2016 15:16

Τέλος στους πειραματισμούς με το προσφυγικό

ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΖΗΤΑ ΕΚ ΝΕΟΥ Ο Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ

Το θέμα της μετεγκατάστασης των προσφύγων και μεταναστών επαναφέρει ο Νότης Μηταράκης, ύστερα από τις ελλιπείς απαντήσεις που έλαβε σε σχετικές αναφορές του από τους αρμόδιους υπουργούς.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο βουλευτής Χίου, «Από τον Οκτώβριο του 2015 οπότε επισκέφθηκε τη Χίο ο κ. Μουζάλας είχα επισημάνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει μεταναστευτική πολιτική.  Έχουν περάσει από τότε οκτώ μήνες και η κυβέρνηση ακόμα κάνει πειράματα. Δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια ούτε των προσφύγων ούτε των κατοίκων της Χίου, ούτε βέβαια να επιβάλλει ικανοποιητικούς ρυθμούς στην εξέταση των χιλιάδων αιτήσεων ασύλου. Με τα σημερινά δεδομένα η συντριπτική πλειοψηφία των αιτούντων άσυλο προσφύγων, θα εγκλωβιστούν στις υπάρχουσες δομές του νησιού. Η Χίος μέχρι τώρα έχει σηκώσει ένα πολύ μεγάλο βάρος.  Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί όμως να διαιωνίζεται. Η κυβέρνηση οφείλει να αλλάξει ρότα και να προχωρήσει στην μετεγκατάσταση των προσφύγων σε πιο κατάλληλες δομές, εκτός Χίου».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ