14.10.2015 17:02

Τέλος στις διαρροές νερού και χρημάτων

Η ΔΕΥΑΝ.Χ ΘΩΡΑΚΙΣΕ ΤΟ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΖΥΦΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ

Τέλος στην υπερκατανάλωση του νερού και στην παράνομη άρδευση κτημάτων από  το τις δύο γραμμές των δικτύων της λιμνοδεξαμενής Ζυφιά, προς το Βασιλειώνοικο και το Χαλκειός, έβαλε η διοίκηση της ΔΕΥΑΝΧ. Με μικρό κόστος, μόλις 9.500 ευρώ, αντικατάστησε το διάτρητο δίκτυο, άλλαξε το σύστημα  διανομής νερού, μετάφερε τους υδρομετρητές από τα χωράφια στους δρόμους,  τροποποίησε τη  διαδικασία πληρωμής των μετρήσεων και κατόρθωσε με την αφαίρεση όλων των παράνομων συνδέσεων, να ελέγξει και να μειώσει σε λογικό  επίπεδο την κατανάλωση.

Το σημαντικό έργο άρχισε το καλοκαίρι, ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβριο και στην συνεδρίαση της Παρασκευής το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΝΧ θα εγκρίνει τον ανακεφαλαιωτικό πίνακα των εργασιών. Το κόστος ήταν μικρό αλλά τα αποτελέσματα  είναι σημαντικά, γιατί προστατεύονται τα συμφέροντα της ΔΕΥΑΝΧ και των συνεπών καταναλωτών.

Αποτελέσματα

«Τα αποτελέσματα φάνηκαν αμέσως», δηλώνει ο Διευθυντής της επιχείρησης Πέτρος Καλογεράκης. «Συμμαζέψαμε το δίκτυο άρδευσης των κτημάτων, αντικαταστήσαμε τα διάτρητα τμήματα των δικτύων, αφαιρέσαμε από τα χωράφια  και μεταφέραμε στος δρόμους όλα τα υδρόμετρα για να μετράμε εύκολα τις καταναλώσεις, αντικαταστήσαμε μηχανισμούς, βρήκαμε και αφαιρέσαμε όλες τις παράνομες συνδέσεις και έτσι καταφέραμε να ελέγξουμε τις υπερκαταναλώσεις και τις καταχρήσεις».

Με τη νέα διαδικασία τώρα όλοι πληρώνουν με την καταγραφή των κυβικών που καταναλώνουν και όχι με την ώρα.

«Η υπερκατανάλωση μειώθηκε κυρίως  επειδή κόπηκαν όλες οι παράνομες συνδέσεις», προσθέτει.

«Ταυτόχρονα όμως οι καταναλωτές  είναι συγκρατημένοι πλέον, επειδή πληρώνουν με τα κυβικά που καταναλώνουν και όχι με την ώρα. Με το παλιό σύστημα, λόγω της αδυναμίας ελέγχων  μπορούσαν να παρατείνουν σχεδόν ανεξέλεγκτα την υδροληψία, χωρίς να  πληρώνουν πρόσθετη κατανάλωση».

Η ΔΕΥΑΝΧ είναι αποφασισμένη να ελέγξει και να  οργανώσει σωστά τη διαδικασία άρδευσης και ύδρευσης και σύντομα θα αποκαλυφθούν παράνομες  πράξεις και ονόματα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ