12.1.2016 12:21

Τέλος στις άδειες υλοτόμησης παρά τις ανάγκες των πολιτών

Στα κλειστά αφτιά του Δασαρχείου της Χίου προσκρούουν οι ανάγκες των κατοίκων του νησιού για υλοτόμηση στις περιοχές που επλήγησαν κατά την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου του 2012.

 Παρότι το ενδιαφέρον, σε μία εποχή που οι περισσότεροι αδυνατούν να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης, είναι αυξημένο, το Δασαρχείο αποφάσισε να μη δώσει παράταση στις άδειες ξυλείας οι οποίες έληξαν στις 31 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος παρά το γεγονός ότι την περσινή χρονιά εκδίδονταν άδειες για τα καμένα μέχρι τον Μάρτιο και επιτρέπονταν η υλοτόμηση μέχρι και τον Μάιο, φέτος και για άγνωστο λόγο αποφασίστηκε οι αιτήσεις για άδειες να γίνονται δεκτές μέχρι 31 Νοεμβρίου 2015 ενώ η άδεια για υλοτόμηση λήγει στο τέλος Ιανουαρίου.

«Δεν γνωρίζουμε για ποιο λόγο υπήρξε αυτή η απόφαση. Ζητήσαμε να μάθουμε αλλά από τον Δασάρχη πήραμε την απάντηση ότι αυτή είναι η απόφαση της υπηρεσίας χωρίς επιπλέον διευκρινήσεις», ανέφερε η κα. Ποταμούση.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ