9.10.2019 21:36

Τέλος στην κυνηγετική διαμάχη με δικαίωση των «Φίλων του Ενδημικού Θηράματος»

Το Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή του κυνηγετικού Συλλόγου "Άρτεμις" κατά του νέου Συλλόγου καταδικάζοντάς τον και στην καταβολή των δικαστικών εξόδων

Τέλος στην δικαστική διαμάχη που είχε ξεσπάσει από το 2018, μεταξύ του Κυνηγετικού Συλλόγου Χίου «Άρτεμις» και της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Αρχιπελάγους με τον νεοσύστατο «Κυνηγετικό – Σκοπευτικό Σύλλογο Χίου «Οι Φίλοι του Ενδημικού Θηράματος», βάζει δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χίου με απόφαση που εξέδωσε στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ο Σύλλογος «Άρτεμις» από κοινού με την Κυνηγετική Ομοσπονδία είχαν προσφύγει στα δικαστήρια ζητώντας την ανακοπή λειτουργίας του νεοσύστατου συλλόγου εστιάζοντας στο γεγονός ότι ο νέος σύλλογος δεν μπορεί να προσδιορίζεται ως «κυνηγετικός».

Στην απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο σημειώνει ότι από τις ένορκες καταθέσεις όλων των μαρτύρων, προέκυψε ότι οικονομικοί λόγοι «και συγκεκριμένα το γεγονός ότι ο νέος σύλλογος δεν αποτελεί μέλος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Αρχιπελάγους και ως εκ τούτου δεν πληρώνει εισφορά σε αυτή, αποτελεί την αιτία για την οποία οι ανακόπτοντες αντιδρούν στη λειτουργία του, καθ’ ου η ανακοπή».

Επιπλέον το Δικαστήριο, εκτός του ότι απέρριψε την προσφυγή του Συλλόγου «Άρτεμις» και της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Αρχιπελάγους, τους καταδικάζει στην πληρωμή των δικαστικών εξόδων τα οποία ορίζει στο ποσό των 300 ευρώ.

 

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ