15.2.2016 10:44

Τέλος στα σενάρια της αναγκαστικότητας βάζει η κυβέρνηση

ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΗΣ Ε.Μ. ΧΙΟΥ

Τέλος στα σενάρια περί αλλαγής του καθεστώτος που διέπει την λειτουργία της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών βάζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγ. Αποστόλου, που απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χίου Ανδ. Μιχαηλίδη, ξεκαθαρίσε ότι οι Αναγκαστικοί Συνεταιρισμοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν με το καθεστώς που διέπει τη λειτουργία τους. Συμπλήρωσε μάλιστα, ότι στην περίπτωση που προκύψει στο μέλλον ζήτημα από εξωτερικούς παράγοντες, η κυβέρνηση θα διασφαλίσει το κεκτημένο της αναγκαστικότητας με έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Η δήλωση του υπουργού έρχεται σε μια στιγμή που η μαστιχοπαραγωγοί ήταν έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις, ενώ αναμένεται και η τοποθέτηση πάνω στην εξέλιξη του Δ.Σ. της Ένωσης.

Στην ανακοίνωσή του ο βουλευτής Χίου, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ο υπουργός υιοθέτησε πλήρως και ρητά την επιχειρηματολογία που ανέπτυξα στην τοποθέτησή μου αναφορικά με τα οφέλη και την κομβική σημασία της αναγκαστικότητας για τους μαστιχοπαραγωγούς καθώς και για την αλματώδη ανάπτυξη της ΕΜΧ κατά την τελευταία δεκαπενταετία.

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω, καθίσταται προφανής η προσπάθεια ορισμένων να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα και τη θέση της κυβέρνησης, παραβλέποντας το γεγονός ότι ήταν στελέχη του δικού τους κομματικού χώρου που στο πρόσφατο παρελθόν αποκήρυσσαν μετά βδελυγμίας το καθεστώς της αναγκαστικότητας των συνεταιρισμών».

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ