15.10.2012 18:53

Τέλος στα σενάρια Ευρωπαϊκής χρηματοδότησης

• “Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ” ΕΙΠΕ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ

 
Μία δυσάρεστη έκπληξη για τη Χίο, επεφύλασσε την πρώτη ημέρα του διεθνούς συνεδρίου για τις πυρκαγιές του ιδρύματος «Μαρία Τσάκος», ο εκπρόσωπος του επιτρόπου για την περιφερειακή ανάπτυξη της Ε.Ε. David Sweet, ο οποίος στην ομιλία του ξεκαθάρισε ότι το ενδεχόμενο χρηματοδότησης του νησιού από το Ευρωπαϊκό Ταμείο αντιμετώπισης καταστροφών μάλλον αποτελεί «μακρινό» σενάριο.
 
Όπως είπε ο ίδιος, το ταμείο χρηματοδοτεί καταστροφές εθνικού και όχι τοπικού επιπέδου, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η Χίος θα πρέπει να απευθυνθεί στην Ελληνική Κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλίσει πόρους από τα ήδη τρέχοντα προγράμματα της Ε.Ε.
 
«Το μέγεθος της πυρκαγιάς αλλά και το γεγονός ότι η καταστροφή δεν έχει πλήξει σε εθνικό επίπεδο την οικονομία και το ΑΕΠ δεν επιτρέπει τη χρηματοδότηση από το συγκεκριμένο ταμείο. Προτείνουμε να αυξηθούν οι πόροι για τη Χίο από τα ήδη υπάρχοντα προγράμματα», ανέφερε ο David Sweet, αφήνοντας τους παριστάμενους ανάμεικτες εντυπώσεις αφού η πλειονότητα των φορέων μέχρι πρότινος είχαν συνδέσει την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών  με κοινοτικούς πόρους από το συγκεκριμένο ταμείο.
 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ