27.9.2013 17:20

Τέλος εποχής για τη super στη Χίο

ΜΟΝΟ ΑΜΟΛΥΒΔΗ ΠΙΑ ΣΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Τίτλοι τέλους έπεσαν στις 31 Οκτωβρίου για την σούπερ βενζίνη από την αγορά καυσίμων του νησιού. Εναρμονιζόμενοι με το πλαίσιο των νέων μέτρων των υπουργείων Ανάπτυξης, Οικονομικών και Περιβάλλοντος και αφορά την εξυγίανση της αγοράς καυσίμων, παύει οριστικά η βενζίνη LRP, αυτή δηλαδή που τα τελευταία χρόνια είχε αντικαταστήσει την παλιά σούπερ.

Τι θα γίνει όμως με τα αυτοκίνητα που καταναλώνουν μόνον αυτού του είδους το καύσιμο, όπως για παράδειγμα πολλά ιστορικά αυτοκίνητα; Οι ιδιοκτήτες αυτών των οχημάτων πλέον, αναγκαστικά θα χρησιμοποιούν αμόλυβδη βενζίνη, η οποία όμως θα εμπλουτίζεται με ειδικά χημικά πρόσθετα. Οι ιδιοκτήτες παλαιών οχημάτων που οι κινητήρες τους υποχρεωτικά δεν μπορούν να καταναλώσουν αμόλυβδη βενζίνη, είναι πλέον υποχρεωμένοι να αναζητήσουν αυτά τα χημικά πρόσθετα από την ελεύθερη αγορά, προκειμένου να μην προξενήσουν σοβαρές φθορές στους κινητήρες τους.

Οι Χιώτες πρατηριούχοι υγρών καυσίμων, υποστηρίζουν ότι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα και ούτε η έλλειψη της σούπερ βενζίνης έχει δημιουργήσει προβλήματα σε ιδιοκτήτες οχημάτων, που απλά γεμίζουν τα ντεπόζιτα τους πλέον με αμόλυβδη.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ