23.4.2013 16:14

Τέλος εποχής για το κατάστημα της «Προμηθευτικής»

ΕΚΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΤΟΥ

Η οικονομική κρίση έχει καταπιεί εμπορικά καταστήματα μεγαθήρια. Υπήρχε περίπτωση να της γλιτώσουν προβληματικά δημοτικά; Το κατάστημα οικοδομικών και υδραυλικών ειδών της «Προμηθευτικής» πονούσε εδώ και χρόνια, ουσιαστικά από τότε που παρέκλινε του αρχικού στόχου του, να προμηθεύει τον τότε Δήμο Βροντάδου με φθηνότερα υλικά για τα έργα αυτεπιστασίας. Φιλότιμες προσπάθειες διοικήσεων και εργαζομένων του έδιναν τεχνητές αναπνοές που ήρθε πλέον να τις στερήσει η κρίση.
Η συνεχιζόμενη πτώση του οικοδομικού κλάδου έχει ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις του να  έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο, που χρειάζεται οικονομική στήριξη για να κρατηθεί. Κι η μητρική Εταιρεία αδυνατεί να τις παρέχει.
«Θεωρούμε ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να χρησιμοποιούμε οικονομικούς πόρους που μπορούν να αξιοποιηθούν επωφελώς για το Δήμο και για τους δημότες του, για τη στήριξη της λειτουργίας του καταστήματος Οικοδομικών και Υδραυλικών», εξηγεί η επίσημη ανακοίνωση αναστολής λειτουργίας του καταστήματος από τη διοίκηση της Εταιρείας, που περιορίζει τη διάσταση της «Προμηθευτικής» καθαρά σε αναπτυξιακά όρια για να πετύχει τη βιωσιμότητα της. Μια λύση ρεαλιστική και σωστή, που ίσως θα έπρεπε να είχε ληφθεί ακόμα νωρίτερα.
Τα εμπορεύματα του θα εκποιηθούν  σε τιμή κόστους, τις επόμενες μέρες, σε όσους πολίτες και επαγγελματίες επιθυμούν να τα αγοράσουν, ενώ ο μοναδικός πια υπάλληλος του καταστήματος θα απορροφηθεί σε άλλες δράσεις της Προμηθευτικής, πιθανότατα στην αφαλάτωση.
«Αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε όλους τους πελάτες του καταστήματος που επί χρόνια το στήριξαν με τις αγορές τους», καταλήγει η ανακοίνωση της Προμηθευτικής.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ