11.4.2013 16:26

Τέλος Απριλίου η δημοπράτηση των παραλιών

Το χαμένο χρόνο για τη δημοπράτηση των παραλιών τρέχουν να προλάβουν στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Ακινήτων του Δήμου Χίου.

Η πολυπόθητη εγκύκλιος, με την οποία ορίζεται η διαδικασία και οι όροι για τη διαχείριση των παραλιών από τους Δήμους, βρίσκεται πλέον στην Εταιρεία και, σύμφωνα με τον Π. Φλάμο, η δημοπράτηση των παραλιών θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος του μήνα, σε συνεργασία με την Κτηματική Υπηρεσία, όπως ορίζει ο νόμος με κλειστές προσφορές.

Ναυαγοσώστες στις μεγάλες

Δέκα παραλίες, τις οποίες χαρακτηρίζει ο Π. Φλάμος «μεγάλες», θα δημοπρατηθούν και θα δοθούν προς αξιοποίηση σε ιδιώτες και από αυτές στις 6 η εταιρεία θα τοποθετήσει ναυαγοσώστες. Πρόκειται για την Κώμη, Λιθί, Αγ. Φωτιά, Καρφά, παραλία Ν.Ο.Χ. και Τάγμα Δεσπότη. Μάλιστα ο κ. Φλάμος ήδη καλεί όποιον διαθέτει δίπλωμα ναυαγοσωστικής να απευθυνθεί στην Εταιρεία προκειμένου να στελεχωθούν επτά θέσεις για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο.

Παράλληλα στις προθέσεις του προέδρου είναι και η πρόσληψη 6 καθαριστών.

Σκέψεις και για τις μικρές

Παράλληλα ο κ. Φλάμος υποστηρίζει ότι υπάρχει η βούληση από την Εταιρεία, εφόσον παράλληλα εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ιδιώτες, να δημοπρατηθούν κι άλλες μικρότερες παραλίες. «Αν υπάρχει ενδιαφέρον, θα δημοπρατήσουμε κι άλλες. Σκοπός μας είναι να δώσουμε ευκαιρίες για δουλειά και οικονομική διέξοδο και σε άλλους συμπολίτες μας», ανέφερε.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ