9.5.2020 11:39

Τελικά υπάρχει χρόνος για τα αντιπλημμυρικά;

Τα πυρά των αντιπολιτεύσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου εισέπραξε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Ξενάκης με αφορμή τις δηλώσεις του στο politischios.gr, ότι χάθηκαν οριστικά τα αντιπλημμυρικά έργα τόσο του Καλοπλύτη όσο και των Μεστών.

Πρώτος ο Κώστας Τριαντάφυλλος αλλά και ο Μανώλης Βουρνούς υποστήριξαν ότι υπάρχει ακόμα χρόνος προκειμένου ο Δήμος Χίου να μπλοκάρει την αρνητική απόφαση της Αρχαιολογίας για το αντιπλημμυρικό του Καλοπλύτη, σε επίπεδο Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβιυλίου ενώ στο ίδιο μήκος ήταν και η τοποθέτηση του επικεφαλής του συνδυασμού «Χίος Μπροστά» Γιάννη Καραβασίλη, που επιπρόσθετα ζήτησε όλη την αλληλογραφία για τα έργα.

Στη σημασία υλοποίησης των δύο έργων αναφέρθηκε από την πλευρά του ο επικεφαλής της ΛΑ.Σ. Μάρκος Σκούφαλος, προσθέτοντας ότι είναι ζωτικής σημασίας έργα χωρίς τα οποία θα σημειωθούν καταστροφές μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα όπως ακριβώς έχει συμβεί και στο παρελθόν.

Τέλος τόσο ο Μανώλης Στάθης όσο και ο Δημήτρης Αντωνόγλου, καταλόγισαν ολιγωρία στη Δημοτική Αρχή ζητώντας να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια υλοποίησης των έργων.

Από την πλευρά του πάντως ο Γιάννης Ξενάκης, αναφέρθηκε στο ήδη γνωστό πρόβλημα συνεννόησης με την Αρχαιολογική Υπηρεσία στη Χίο, τονίζοντας ότι αν δεν συνετιστεί τότε θα εκτελεί έργα χωρίς τη γνώμη της.

Για την περίπτωση των Μεστών, ανέφερε ότι το πρόβλημα προκύπτει από το γεγονός ότι αφενός δεν μπορούν να βρεθούν όλοι οι ιδιοκτήτες, αφετέρου ότι δεν είχαν προβλεφθεί χρήματα για αποζημιώσεις.

Τελικά το Σώμα αποφάσισε ομόφωνα την παράσταση τόσο στο Κ.Α.Σ. όσο και την άσκηση κάθε πολιτικής πίεσης ώστε τα έργα να προχωρήσουν.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ