1.7.2016 16:16

Τελικά ποιον ωφελεί το Πειραιάς – Μεστά;

ΙΔΙΑ ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΜΙΑ ΩΡΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Μόλις μία ώρα ταξιδιού γλυτώνουν όσοι τελικά επιλέξουν από το τέλος Ιουλίου να ταξιδέψουν από τον Πειραιά με προορισμό το λιμάνι των Μεστών. Οι προσδοκίες ότι η τιμή του εισιτηρίου θα είναι μειωμένη, ώστε η Χίος να αποτελέσει προορισμό Σαββατοκύριακου, αποδείχθηκαν αβάσιμες αφού είτε κάποιος επιλέξει το λιμάνι της Χίου είτε το λιμάνι των Μεστών το αντίτιμο για την οικονομική θέση είναι 41,50 ευρώ με εξαίρεση την επιστροφή από Μεστά που το εισιτήριο είναι 35,50 ευρώ.

Το ίδιο βέβαια ισχύει και για την περίπτωση που κάποιος επιλέξει να έρθει με Ι.Χ. αφού η τιμή για το Πειραιάς – Χίος, ή το Πειραιάς- Μεστά είναι σταθερή στα 81,50 ευρώ για αυτοκίνητο μικρότερο από 4,25 μέτρα.  

Σε ότι αφορά τη διάρκεια του ταξιδιού το δρομολόγιο για τη γραμμή Πειραιάς – Μεστά ή Μεστά Πειραιάς είναι στις 6 ώρες και 40 λεπτά, όταν το δρομολόγιο Χίου – Πειραιά διαρκεί 7 ώρες και 45 λεπτά.

Με δεδομένη τη μικρή διαφορά στην ώρα του ταξιδιού αλλά και την ίδια τιμή του εισιτηρίου είναι αμφίβολο, ποιος ταξιδιώτης θα επιλέξει, χωρίς ιδιαίτερο όφελος, ένα λιμάνι που απέχει 40 περίπου χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης της Χίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ