25.3.2021 18:34

Τελικά μόνο στη Χίο μείναμε στα… τυπικά

Η 25η Μαρτίου αποτελούσε μία μοναδική ευκαιρία ειδικά για τις τοπικές αρχές των νησιών του Βορείου Αιγαίου, προκειμένου να αφενός να στείλουν τα μηνύματα που πρέπει, εκεί που πρέπει, αφετέρου να τονώσουν το φρόνημα και το ηθικό των κατοίκων τους.

Ένα εθνικό φρόνημα που πιέζεται τα τελευταία χρόνια, ανάμεσα στη λογική και στις προκλήσεις αφενός της γείτονος, αφετέρου των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί λόγω της μεταναστευτικής  και τώρα της υγειονομικής κρίσης.

Κι έτσι έγινε στα περισσότερα νησιά… Από τη Λέσβο μέχρι τις γειτονικές Οινούσσες και από εκεί μέχρι τη γειτονική Σάμο, όπου φορείς, τηρουμένων των μέτρων προστασίας, ύψωσαν τις μεγάλες τους σημαίες, με τον κόσμο να παρακολουθεί από απόσταση αλλά τουλάχιστον να έχει την ικανοποίηση ότι τα 200 χρόνια δεν θα περιορίζονταν στα απολύτως τυπικά.

Δεν ήταν μάλιστα λίγες οι περιπτώσεις φορέων των νησιών, που έστυψαν το μυαλό τους και βρήκαν ξεχωριστούς τρόπους να τιμήσουν αυτή τη μοναδική επέτειο.

Στη Χίο πάλι, για λόγους που τουλάχιστον ο μέσος νους δεν μπορεί να κατανοήσει, η σημαντικότερη επέτειος στη σύγχρονη ελληνική ιστορία, έμεινε στα απολύτως απαραίτητα.

Μία Δοξολογία, μία κατάθεση στεφάνων και του χρόνου να είμαστε καλά.

Έτσι θέλαμε την 25η Μαρτίου στη Χίο; Ας απαντήσουν οι έχοντες την ευθύνη του σχεδιασμού.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ