30.7.2012 11:14

Τελικά καήκαμε (ΒΙΝΤΕΟ)

- ΔΕΝ ΑΠΕΔΩΣΕ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

 

50 στρέμματα δασικής έκτασης ήταν ο απολογισμός της δασικής πυρκαγιάς που ξέσπασε σήμερα το πρωί στις 05:45 στην περιοχή Φα μεταξύ Αυγωνύμων και Αγίου Γεωργίου Συκούση, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Η πυρκαγιά που ξεκίνησε λίγα μέτρα μακρύτερα από τη διασταύρωση Αυγωνύμων και Αγ. Γεωργίου Συκούση, εξαιτίας των βόρειων ανέμων σύντομα επεκτάθηκε νοτιότερα καίγοντας στην αρχή χαμηλή βλάστηση και αργότερα πευκοδάσος.

Σύντομα και συγκεκριμένα από τις 7 το πρωί βρέθηκε στο σημείο το σύνολο των δυνάμεων της Π.Υ. Χίου ενώ την ίδια ώρα την εμφάνισή τους έκαναν δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα CL-415 από τη Σάμο τα οποία όμως δεν κατάφεραν να κάνουν ρίψεις νερού εξαιτίας του έντονου κυματισμού και έτσι επέστρεψαν πίσω στη βάση τους.

Το έργο της κατάσβεσης από εκείνο το σημείο και μετά ανήκε ολοκληρωτικά στους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου οι οποίοι εγκαθιστώντας δίκτυο σωληνώσεων βρέθηκαν στην καρδιά του δάσους και λίγα λεπτά μετά τις 10 το πρωί έθεσαν την πυρκαγιά υπό πλήρη έλεγχο.

Παράλληλα στο σημείο επιχειρούσαν εθελοντές της ομάδας «Ο», της ομάδας «Ι» και εθελοντές της Καλιμασιάς, η πολιτική προστασία της περιφερείας και του δήμου και 50 στελέχη της 96 ΑΔΤΕ με επικεφαλής τον Ταξίαρχο.

Τέλος την εμφάνισή τους έκαναν μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα τύπου Kamov ένα από τη Χίο και ένα από τη Σάμο, τα οποία κάνοντας συνεχείς ρίψεις έσβησαν τις διάσπαρτες εστίες μέσα στο δάσος και στη βουνοπλαγιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλη τη διάρκεια των επιχειρήσεων εκκενώθηκε μία κτηνοτροφική μονάδα που βρισκόταν κοντά στο ένα από τα δύο μεγάλα μέτωπα της πυρκαγιάς, ενώ τα αίτιά της ερευνώνται ακόμα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ