23.9.2016 11:44

Τελικά... φτιάχνει βιβλιοθήκη

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΧΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΟ ΒΡΟΝΤΑΔΟ

Σάρκα και οστά, έπειτα από σχεδόν ένα χρόνο αναμονής, παίρνει ο σχεδιασμός της Ιεράς Μητρόπολης Χίου για τη δημιουργία Πνευματικού Κέντρου και Βιβλιοθήκης στο κτίριο της πρώην Εμπορικής Τράπεζας στην παραλιακή του Βροντάδου, όπως είχε αναφερθεί μετά από σχετικό ρεπορτάζ του «π».

Η αγορά του κτιρίου που κόστισε περί τις 300.000 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από δωρεές πολιτών και επιφανών οικογενειών της Χίου, ενώ βρέθηκε και χορηγός που δέχτηκε να αναλάβει το κόστος για την εσωτερική διαμόρφωση του κτιρίου.

Σύμφωνα με τον Κώστα Βεργίνα (Νομικό Σύμβουλο της Μητρόπολης) η έναρξη των εργασιών είναι θέμα χρόνου αφού σύντομα αναμένεται η έκδοση των αδειών από την Πολεοδομία για τις εσωτερικές διαρρυθμίσεις.

«Μέχρι σήμερα δεν μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε το αρχείο της Μητρόπολης καθώς δεν υπήρχε χώρος. Βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση και ελπίζουμε μέσα από αυτό το έργο να το διασώσουμε και να το αναδείξουμε. Ο χορηγός μας διαβεβαίωσε ότι ο εξοπλισμός που θα τοποθετηθεί στο κτίριο θα είναι πραγματικά υπερσύγχρονος και εκτός των άλλων θα δίνεται η δυνατότητα να φιλοξενούνται σεμινάρια και ημερίδες.

Έχουμε καταλήξει στο ότι τα βιβλία θα χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες όπως ιστορικά, φιλολογικά και θρησκευτικά ώστε η αναζήτησή τους να είναι ευκολότερη», εξήγησε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι η Μητρόπολη δεν θα αναμειχθεί καθόλου μέχρι το πέρας των εργασιών.

«Δεν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα. Περιμένουμε απλά από τον χορηγό μας να μας πει εκείνος πότε το κτίριο θα είναι έτοιμο», κατέληξε ο κ. Βεργίνας. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ