29.5.2013 10:50

Τελεσίγραφο ΠΝΟ σε ακτοπλόους για εξόφληση δεδουλευμένων

ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ

Προθεσμία ως την Τετάρτη 5 Ιουνίου προκειμένου να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα στα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοΐας έδωσε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) και σε αντίθετη περίπτωση απειλεί με κινητοποιήσεις στα πλοία των εταιρειών που δεν καταβάλλουν τα οφειλόμενα.
 
Αυτό αναφέρεται σε έγγραφο που απέστειλε η ΠΝΟ στον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου και στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας με το οποίο καλεί τους εργοδότες «να προβούν σε άμεση και πλήρη εξόφληση των καθυστερούμενων αποδοχών των συναδέλφων μας, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013, άλλως η Ομοσπονδία μας θα προβεί σε συνδικαλιστική παρέμβαση από το πρωί της ημερομηνίας αυτής στα πλοία τους που θα βρίσκονται στα λιμάνια της Αττικής, μέχρι την καταβολή των οφειλόμενων στους δικαιούχους, εκτός των πλοίων των εταιρειών που θα έχουν μέχρι τότε τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους».
 
Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΝΟ, «οι διάφορες κατά καιρούς δεσμευτικές διαβεβαιώσεις εκ μέρους του αρμόδιου υπουργού και ακτοπλοϊκών εταιρειών, για εξόφληση των οφειλών αυτών και μάλιστα σε τακτικές ημερομηνίες προ πολλού έχουν αποδεχθεί ως κενές περιεχομένου. Η κατάσταση αυτή που καταταλαιπωρεί τον χώρο της ναυτεργασίας έχει εξαντλήσει κάθε όριο και κάθε ανθρώπινη αντοχή. Έχει εξελιχθεί σε αληθινή κοινωνική μάστιγα και οδηγήσει τους συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους σε δεινή οικονομική εξαθλίωση».
 
Επίσης, η ΠΝΟ αποφάσισε τη συμμετοχή της στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά του μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης την Παρασκευή 31 Μαΐου στις 19.00 στην πλατεία Συντάγματος.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ