5.3.2014 9:14

Τελεσίγραφο μέχρι τον Ιούνιο για 180 χιλιάδες «αιώνιους» φοιτητές

Αγώνα ταχύτητας μέχρι τον Ιούνιο πρέπει να κάνουν περίπου 180.000 φοιτητές για να πάρουν τα πτυχία τους, καθώς από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ οφείλουν να τους διαγράψουν από τα μητρώα τους. Αυτό άλλωστε προβλέπει και ο νόμος του 2006.

Όπως αναφέρεται στο Έθνος της Τετάρτης, ήδη έχουν αυξηθεί οι φοιτητές στα αμφιθέατρα που παρακολουθούν μαθήματα, αλλά και αυτοί που παίρνουν πτυχίο, γεγονός που όπως λένε οι πρυτάνεις είναι εμφανές και στις τελετές ορκωμοσίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Αρχής από τους 596.000 φοιτητές, οι 300.000 χαρακτηρίζονται μη ενεργοί, είτε γιατί έχουν εγκαταλείψει τις σπουδές τους είτε γιατί έχουν καθυστερήσει να πάρουν το πτυχίο τους.

Από αυτούς υπολογίζεται ότι 180.000 θα πρέπει να διαγραφούν από τα Ιδρύματα, εφόσον οι διοικήσεις κάνουν αυτό που προβλέπει ο νόμος.

Πάντως, αρκετοί πρυτάνεις ζητούν να υπάρξουν μεταβατικές διατάξεις για όσους έχουν λίγα μαθήματα ή αποδεδειγμένα εργάζονται για να πάρουν το πτυχίο τους.  
Newsroom ΔΟΛ

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ