9.5.2012 11:16

Τεχνική Εταιρεία Ο… φειλών

ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ 150.000 ΑΠΟ ΤΗ MARFIN

 
Το χάος με την Τεχνική Εταιρεία του πρώην Δήμου Ομηρούπολης φαίνεται πως δεν έχει τελειωμό, το βαρέλι είναι χωρίς πάτο και όλο θα χρειάζεται ο Δήμος Χίου να πληρώνει τις αμαρτίες του παρελθόντος.
Αυτή τη φορά, όπως αποκαλύφθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η Τράπεζα Μarfin ζητά από το Δήμο με διαταγή πληρωμής, ως εγγυητής, να της καταβάλλει το ποσό των 150.000 ευρώ για ένα δάνειο που είχε συνάψει ο Δήμος Ομηρούπολης και συγκεκριμένα η Τεχνική Εταιρεία το 2002 και ουδέποτε πλήρωσε ούτε ένα ευρώ γι αυτό.
Η Τράπεζα απαιτεί τα χρήματα της και ο Δήμος Χίου χρειάζεται για ακόμη μια φορά να πληρώσει τα σπασμένα προηγούμενων χρόνων. Κι αν ο Δήμος έχει(;) χρήματα για να πληρώσει, δε συμβαίνει το ίδιο και για κάποιους που έτυχε να βρεθούν στο τιμόνι της Εταιρείας εκείνα τα χρόνια και τώρα απειλούνται με κατάσχεση οι περιουσίες τους.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος ειπώθηκαν πολλά από πρώην μέλη της Τεχνικής Εταιρείας, για έργα που χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί πληρώθηκαν, για χρήματα που πήρε ο Δήμος αλλά δε δόθηκαν ποτέ στην Τεχνική Εταιρεία, για υπαλλήλους που άλλαζαν χέρια και διάφορα άλλα που φτάνουν για να συμπληρωθούν αρκετές δικογραφίες.
Ο δήμαρχος εισηγήθηκε να εκπροσωπηθεί ο Δήμος από το δικηγορικό γραφείο του κ. Ρήγου εξ Αθηνών, για να πετύχει την ανακοπή εκτέλεσης της απόφασης και κατόπιν, μετά από τις συμβουλές του δικηγόρου, να αποφασιστεί το πώς θα κινηθούν.
Ο Γ. Χαλλιορής έθεσε ως προϋπόθεση να ξεκινήσει η διαδικασία για την απόδοση ευθυνών, όπου αυτές υπάρχουν. «Ο τόπος πρέπει να καθαρίσει. Ξεκινάμε σήμερα κιόλας τη διαδικασία διερεύνησης της υπόθεσης και καταλογισμού ευθυνών», είπε χαρακτηριστικά.
Υπέρ της πρότασης για ανακοπή, υπέρ και της διερεύνησης ευθυνών τάχθηκε ο Μ. Σκούφαλος, προσθέτοντας και την παράμετρο εκείνη που θέλει κάποιους συμπολίτες μας, που βρέθηκαν καλή τη πίστη σε συγκεκριμένα πόστα, να βάζουν σήμερα το χέρι βαθιά στην τσέπη τους για να καλύψουν παραλήψεις άλλων.
Καταγγελίες με ονοματεπώνυμο ζήτησε ο δήμαρχος. «Εδώ μέσα ακούστηκαν πάρα πολλά. Όποιος έχει στοιχεία να προχωρήσει σε καταγγελίες με ονοματεπώνυμο. Δεν είμαστε Πρωτοδικείο εδώ», ανέφερε.
Η Εταιρεία φάντασμα
Η ουσία είναι πάντως ότι η Τεχνική Εταιρεία με όλα της τα προβλήματα ακόμη υπάρχει, αφού, παρότι έχει ληφθεί απόφαση για εκκαθάριση και κλείσιμο της, ο τελευταίος εκκαθαριστής άφησε τη δουλειά στη μέση. Γι αυτό και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής απαίτησαν να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία εκκαθάρισης και το κλείσιμο της Εταιρείας, που μόνο ζημιά προκαλεί στο Δήμο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ