10.3.2014 13:11

Ταφόπλακα στο σπάσιμο των νησιωτικών Δήμων

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ ΠΟΥ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΜΗΣΗ ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΜΕ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΑΝΩ ΤΩΝ 50.000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΥΣ

Διαψεύστηκαν οι προσδοκίες της Λέσβου πως η συνεδρίαση στη βουλή θα άνοιγε το δρόμο για σπάσιμο του ενιαίου δήμου. Λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Πέμπτης, κι ενώ επρόκειτο να ξεκινήσει η κατ’ άρθρο ψήφιση του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση της αστυνομίας, ο Νίκος Δένδιας είπε πως δεν θα αναφερθεί στις τροπολογίες τις οποίες δεν θα κάνει δεκτές. Ανάμεσά τους ήταν και αυτή του Νίκου Σηφουνάκη για τη διαίρεση των μεγάλων νησιωτικών δήμων άνω των 50.000 κατοίκων σε μικρότερους.

Μάλιστα επί αρκετή ώρα, κι ενώ συνεχιζόταν η διαδικασία στο κοινοβούλιο, πολλοί άμεσα ενδιαφερόμενοι που παρακολουθούσαν τη Βουλή, είτε επιτόπου, είτε απ’ την τηλεόραση, προσπαθούσαν να καταλάβουν τι έγινε.

Με αιχμές

Λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα το μεσημέρι της Παρασκευής ο Ν. Σηφουνάκης που εισηγήθηκε το σπάσιμο όλων των νησιωτικών Δήμων του Βορείου Αιγαίου σε μικρότερους, άφησε αιχμές για τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη «που δεν στήριξε ως όφειλε λόγω αρμοδιότητας την τροπολογία, ενώ κατανέμοντας μερτικό ευθύνης σ’ όλα σχεδόν τα κόμματα», μιλώντας για «υπόγειες διαδρομές που απέτρεψαν το σπάσιμο του δήμου».

Επίσης κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Λέσβου έκανε λόγο για διαφωνίες από μερικούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αλλά και από την πλευρά της Ν.Δ. Θα μπορούσε όπως είπε και το ΠΑΣΟΚ να στηρίξει περισσότερο την τροπολογία, όπως θα μπορούσε και η Ν.Δ. που έχει ευθύνη, και ιδιαίτερα ο κ. Μιχελάκης, γιατί μήνες τώρα δεν έφερε το νομοσχέδιο στη βουλή.

Θύμισε πως ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ως αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών είχε ξεκινήσει τον όλο σχεδιασμό, και μάλιστα υπάρχει και η σχετική έγκριση απ’ το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Με πληροφορίες από «Εμπρός» Λέσβου

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ