11.5.2015 12:19

«Τα τείχη θα ολοκληρωθούν, εμείς θα έχουμε την υγειά μας να τα χαρούμε;»

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 25 ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ

«Η ανοχή τελείωσε, δεν αντέχουμε άλλο». Με αυτή τη φράση 25 κάτοικοι της ανατολικής πλευράς του Φρουρίου διαμηνύουν στην 3η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων ότι δεν πρόκειται να ανεχτούν άλλο να συμβιώνουν με τη σκόνη που δημιουργείται από τις εργασίες στα ανατολικά τείχη του Κάστρου τα τελευταία 4 χρόνια.

Σε ανοιχτή επιστολή τους στην 3η ΕΒΑ και στα τοπικά ΜΜΕ τονίζουν ότι επί 4 χρόνια συσσωρεύονται και μετακινούνται συνεχώς τόνοι χώματος, με αποτέλεσμα να ζουν σε ένα περιβάλλον ακατάλληλο .

Και προβλήματα υγείας

Όπως μάλιστα σημειώνουν ήδη από τον πρώτο χρόνο εργασιών οι περισσότεροι από τους κατοίκους έχουν εκδηλώσει προβλήματα υγείας (αναπνευστικά, αλλεργίες, επιπεφυκίτιδες κ.α.) εξαιτίας της μεταφοράς της σκόνης από το εργοτάξιο στα σπίτια τους.

«Τελειώνοντας όλες αυτές τις εργασίες αναρωτιόμαστε αν θα έχουμε την υγειά μας….. να τα καμαρώσουμε (όπως μας λένε) και τα χρήματα να αποκαταστήσουμε τις ζημιές που έχουν δημιουργηθεί στα σπίτια μας.

Παρακαλούμε να βρεθεί κάποια λύση.  ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ»,καταλήγουν στην επιστολή τους οι 25 κάτοικοι. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ