13.9.2016 10:45

Τα ποδήλατα της COCO-MAT στη Χίο [ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ]

Μια διαφορετική εμπειρία, ένα ταξίδι μάθημα ζωής μια άλλη φιλοσοφία κι ένα όραμα, τα ποδήλατα, η ελληνική φύση και οι ομορφιές της και η προσπάθεια να ξεπεράσεις τον εαυτό σου και τα όρια του.

Όλα αυτά συνδυάζονται στην ποδηλατοδρομία σε όλη την Ελλάδα που ξεκίνησε από τον Ιούνιο η COCO-MAT, με συμμετοχή πλήθος κόσμου,  από πολλές και διαφορετικές χώρες που πάνω στα ποδήλατα της εταιρείας, γεύονται την Ελλάδα πεταλιά την πεταλιά.

Στη Χίο βρέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και μαζί με τον Αργύρη Σαραντή που εκπροσωπεί την COCO-MAT στη Χίο, βρέθηκαν με τα ποδήλατα από το πιο Νότιο μέρος του νησιού μέχρι και το Άγιο Γάλας.

Στην παρέα της Χίου συμμετείχαν δημοσιογράφοι από εφημερίδες και περιοδικά που πραγματικά μαγεύτηκαν από τις ομορφιές και τη φύση του νησιού μας.

"Η coco-mat και ο Παύλος Ευμορφίδης ξεκίνησαν το γύρω της Ελλάδας με τα ποδήλατα τους σε ένα ταξίδι εμπειρία ζωής και γνώσης της ελληνικής φύσης 9000 Km σε 100 μέρες!", σχολιάζει ο Αργύρης Σαραντής τον οποίο μαζί με την παρέα του πετύχαμε στο citrus την τελευταία μέρα της παραμονής τους εδώ, λίγο πριν ξεκινήσουν την ποδηλατάδα για τη Β. Χίο. "Θέλουμε να δείξουμε αυτήν την πλευρά της Ελλάδας, την όμορφη, την Ελλάδα που προσπαθεί. Το ποδήλατο μας είναι ελληνικό χειροποίητο φτιάχνεται σε ελληνικό εργοστάσιο, όπως και όλα τα προϊόντα της COCO-MAT"

Και τουριστική προβολή

Επτά δημοσιογράφοι από την Αμερική την Αυστραλία, το Παρίσι, την Ολλανδία βρέθηκαν στη Χίο, για δυο μέρες συχνωτίστηκαν με τον κόσμο πέρασαν ώρες στο κέντρο της πόλης και ποδηλάτησαν σε όλο το εύρος του νησιού, στα πλαίσια αυτού του διαφορετικού ταξιδιού που μπορεί να πει κανείς ότι αποτελεί ένα είδος μύησης σε έναν διαφορετικό τρόπο ζωής.

"Είναι πραγματικά μοναδικό. Μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία του Π. Ευμορφίδη η Ελλάδα γίνεται γνωστή σε όλο τον κόσμο και μαζί με την Ελλάδα και το νησί μας. Είναι όλα μαζί που τους έχουν εντυπωσιάσει. Το νησί με τα χωριά και τη φύση του, η προσπάθεια να φτάσουμε στον προορισμό μας, οι εναλλαγές στο τοπίο. Νομίζω πως θα ξανάρθουν. Όλοι αυτοί δεν είχαν ακούσει ποτέ τη Χίο και μόνο που χάρη στα ποδήλατα και την COCO-MAT ήρθε όλος αυτός ο κόσμος κι ακουστήκαμε είναι πολύ συγκινητικό για μένα".

Η ελληνοκαναδή και Ολλανδός

Στη συντροφιά του Αργύρη ήταν η Ελένη, ελληνοκαναδέζα και ο Μάρτιν από την Ολλανδία. Και οι δυο δεν είχαν έρθει ξανά στο νησί και πραγματικά εντυπωσιάστηκαν ειδικά από τα Μεστά και το Πυργί, ενώ η γεύση της μαστίχας τους είχε αφήσει εκστασιασμένους. Με το υποβρύχιο ανά χείρας περιέγραφαν τις εντυπώσεις του από ένα νησί που τελικά μόνο εμείς που ζούμε σε αυτό δεν εκτιμούμε.

Ένα ποδήλατο αλλιώτικο από τα άλλα

Φτιαγμένο από μασίφ ξύλο βελανιδιάς και ειδικά σχεδιασμένο για την COCO-MAT, από την ελληνική βιομηχανική ομάδα της ΑΚΤΟ, το ποδήλατο «Αθηνά», θαυμαστό για την εμφάνισή του, προσφέρει άνετη οδήγηση και τη δυνατότητα στιλάτης περιήγησης στην πόλη.

Το χειροποίητο ποδήλατο «Αθηνά» σχεδιάστηκε στο εργοστάσιο της Ξάνθης από έμπειρους ανθρώπους με πολύ μεράκι. Έχει 2 εσωτερικές ταχύτητες και τα ανταλλακτικά είναι διαλεγμένα με προσοχή ώστε να προσφέρουν την ίδια ποιότητα με αυτή του σκελετού. Για την σωστή φροντίδα του ξύλου ο σκελετός, η σέλα και τα πετάλια, προστατεύονται από κερί μέλισσας.

Δεν έχει φρένα αλλά την παλαιομοδίτικη «κόντρα». Έχει δυο ταχύτητες που αλλάζουν αυτόματα και όλα τα μέρη του είναι ανακυκλώσιμα.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

Tags: COCO-MAT

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ