28.7.2014 17:50

Τα παράπονα τους στον υπουργό

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΣΤΟΝ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Επιστολή με την οποία θίγουν τα δυο σημαντικά ζητήματα του Π. Αιγαίου, τον προϋπολογισμό και τις μετεγγραφές του, θίγουν με κοινή επιστολή τους στο υπουργό Υπουργό και το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Ιδρύματος, Ομότιμος Καθηγητής Σταύρος Β. Θωμαδάκης και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Καθηγητής Πάρης Τσάρτας,
«Έχουμε διατυπώσει επανειλημμένα σημαντικά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου Αιγαίου τα οποία συνδέονται με την συνεχώς μειούμενη τα τελευταία χρόνια κρατική χρηματοδότηση. Είχαμε επισημάνει στον προκάτοχό σας την ανάγκη σταθεροποίησης των προϋπολογισμών και αποφυγής περαιτέρω μειώσεων κονδυλίων της κρατικής επιχορήγησης. Αυτά  δημιουργούν, εκτός από τις λειτουργικές δυσχέρεις που είναι πλεόν έντονες,  σοβαρούς κινδύνους για την συνέχιση της λειτουργίας του Ιδρύματος, δεν επιτρέπουν ούτε τη χάραξη στρατηγικής για την προσέλκυση  πρόσθετων πόρων από εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης ούτε την εξασφάλιση υψηλής ποιοτικής λειτουργίας στην έρευνα και την εκπαίδευση. Ενα αβέβαιο δημοσιονομικό περιβάλλον αποσταθεροποιεί το Πανεπιστήμιο στην σημερινή κατάσταση», σημειώνουν στην επιστολή.
Και καλούν τον υπουργό να προχωρήσει άμεσα σε έκτακτη οικονομική ενίσχυση του Πανεπιστημίου Αιγαίου προκειμένου να διατηρηθούν οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις ακαδημαϊκής λειτουργίας από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ