29.5.2013 17:40

Τα παιδιά ζωγραφίζουν στους τοίχους (ΦΩΤΟ)

ΑΛΛΑΞΑΝ ΜΕ ΤΑ ΠΙΝΕΛΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

«Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο

δυο καρδιές κι έναν ήλιο στη μέση.

Παίρνω φως απ’ τον ήλιο και φτιάχνω την αγάπη

και μου λες πως σ’ αρέσει»

 

Όχι μόνο ήλιους, καραβάκια, τα μαύρα βόλια, τη μαστίχα τα δέντρα και τα λουλούδια του νησιού, όλα αυτά τα χώρεσαν οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού σχολείου Καταρράκτη στην αυλή του σχολείου τους.

Με τα πινέλα στα χέρια μεταμόρφωσαν το παλιό συντριβάνι και όλους τους τοίχους της αυλής ζωγραφίζοντας με κέφι και έμπνευση από τοι αγαπημένο μας νησί στο οποίο τους καλούν όλους. «Έλα στη Χίο» έχουν γράψει μέσα σε μια κατακόκκινη καρδιά, την οποία ακολουθεί η πανέμορφη παραλία του Εμποριούς, αερόστατα, ουράνια τόξα, τα δέντρα του νησιού, οι σκίνοι και τα εσπεριδοειδή.

«Ήταν μια πρωτοβουλία των δασκάλων. Η αυλή ετά από αναμονή πολλών χρόνων στρώθηκε με τον τάπητα κι είπαμε να ζωγραφίσουμε κι εμείς για να ομορφύνει κι άλλο. Την Πέμπτη περάσαμε με αστάρι τις επιφάνειες και την Παρασκευή ζωγραφίσαμε όλα τα παιδιά όλων τα τάξεων» είπε στον «π» η διευθύντρια του σχολείου Σοφία Πογκοσιάν.

Μαζί με την άλλη δασκάλα του δημοτικού Σοφία Πουτουρίδου και τη νηπιαγωγό Ηλιάνα Κουφού επέλεξαν θέματα από το νησί και κάθε τάξη εμπνεύστηκε κι ένα διαφορετικό. Χαρακτηριστικό είναι ότι η ζωγραφιά της Α΄Δημοτικού είναι η Αλφαβήτα ενώ για τη Γ΄Δημοτικού η έμπνευση ήρθε μέσα από την Ιστορία και συγκεκριμένα από τις περιπέτειες του Οδυσσέα.

Το δημοτικό σχολείο του Καταρράκτη μπορεί να είναι διθέσιο, μπορεί να έχει λίγους μαθητές αλλά έχει περίσσια έμπνευση και δημιουργικότητα και σίγουρα με τέτοιες δράσεις θα είναι ένα σχολειό που θα αγαπούν οι μαθητές του.Οι φωτογραφίες είναι απο το katarraktisvillage.com

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ