29.1.2013 14:41

Τα νερά έκλεισαν το Μουσείο (ΦΩΤΟ)

ΜΟΝΙΜΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΛΑ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΕΠΙΣΚΕΥΗ

Με κουβάδες και σφουγγαρίστρες μαζεύουν τα νερά από το Μουσείο  Αργέντη, στον πρώτο  όροφο της βιβλιοθήκης Κοραή μετά  τη νέα  διαρροή από τις βροχές στο ταβάνι της ανατολικής αίθουσας. Το φαινόμενο δεν είναι τωρινό.
Είχε επισημανθεί στην αρχή του χειμώνα από τον «π» και είναι εν γνώσει της διοίκησης της Ββλιοθήκης η οποία ανέθεσε ήδη σε μηχανικό την κατάθεση σχεδίου για να αντιμετωπιστεί. Όμως οι βροχές δεν επιτρέπουν άμεσες παρεμβάσεις στη στέγη με αποτέλεσμα για λόγους προστασίας των εκθεμάτων, κάποια από αυτά να απομακρυνθούν και από το Σάββατο ο χώρος του μουσείου να μην είναι επισκέψιμος.

 

«Όταν διαπίστωσα το πρόβλημα, παραλαμβάνοντας, πήγα στο Υπουργείο Παιδείας και, προς τιμήν του, ο κ. Αρβανιτόπουλος μου έβγαλε ειδική πίστωση για την αποκατάσταση. Άμεση εμβαλωματική λύση είναι η τοπική μόνωση, όμως δεν μπορεί να αποδώσει σε χειμερινές καιρικές συνθήκες. Θα γίνει μόλις ανοίξει ο καιρός.
Οριστική λύση στο πρόβλημα που χρονίζει εδώ και καιρό θα δοθεί μόνο με τη συνολική επισκευή του κτιρίου»
, εξηγεί ο πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου, Χρ. Μπελλές.

 

Να σημειωθεί ότι τα προβλήματα των διαρροών άρχισαν να δημιουργούνται μετά την προσθήκη του μουσείου Αργέντη το 1974, όταν για τις ανάγκες του νέου ορόφου αφαιρέθηκε η κεραμοσκεπή και αντικαταστάθηκε με απλή πλάκα τσιμέντου.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ